2014. március 11., kedd

Nekrológ Gálné Drajkó Máriáért


Fájdalommal hallottuk a hírt, örökre elment közülünk kollégánk, barátunk Gálné Drajkó Mária.

Marika 1987-től az Eternit Általános Iskola, majd ezt követően jogutódja, a Kernstok Károly Általános Iskola pedagógusa volt. 1985-től az iskola eterniti telephelyének igazgatóhelyettese, 2012 januárjától az iskola nevelési igazgatóhelyettese.

Több mint 25 éven keresztül nevelte, oktatta lelkiismeretes munkával a rábízott gyermekeket. Tanárként, igazgatóhelyettesként nagyon sokat tett a hátrányos helyzetű gyermekek beilleszkedéséért, pályája során mindvégig kiemelt feladatnak tekintette a tehetséggondozást, a nehézhelyzetben lévő gyermekek felzárkóztatását. Gyermek, szülő, kolléga bármikor, bátran fordulhatott hozzá, soha senkinek semmire nem mondott nemet. A családokkal való kapcsolata is példaértékű volt, nem ritkán magánjellegű gondjaikkal is felkeresték. Vezetőként, pedagógusként maximálisan kiállt a tanulókért, a kollégákért. Toleráns magatartásával, emberségével, elhivatottságával mindig példát mutatott kollégáinak.

Marika neve összeforrt az eterniti családi nappal, a városrészi karácsonnyal, az ünnepi műsorokkal az idősek otthonában és számos más programmal, melyeket kollégáival közösen szervezett, ám a „motor” elvitathatlanul ő volt.

A hátrányos helyzetű gyermekekért végzett évtizedes munkája elismeréseként 2012-ben a Komárom–Esztergom Megyei Közgyűlés Vályi István Díj kitüntetésben részesítette.

Kitartásával, akaratával szinte mindig célba ért, legyőzte a nehézségeket. A lehetetlent nem ismerte. Betegségéhez is így állt hozzá, vasakarattal küzdött az utolsó percig. Élete legnagyobb harcát, az utolsót sajnos elvesztette. Ám ebben is példát mutatott nekünk itt maradóknak. Személyében értékes pedagógust, kollégát, pótolhatatlan barátot vesztettünk el.

Nyugodj békében, szívünkben örökké élsz!
(Nagy Sándor)

1 megjegyzés: