2011. szeptember 2., péntek

Szürreális alkotás

Akik a művház környékén sétáltak, korzóztak néhány napja - a lezárt és bomladozó szökőkút közepén lévő "gomba" vagy magyarul vízterelő tetején egy kertibútor volt.
Egy pad, amin a megfáradt emberek ülnek, ülhetnek, akár elnyúlhat rajta akár nem és a parkban szökellő mókusok cikázását nézheti.
Szürreális alkotás, szürreális kép, kivonva a kerti bútor a forgalomból, alkotássá magasztosulva, egy rozsdamentes gombán billegve a levegőben. Marinetti járt erre? Valami másfajta kubista, impresszionista forradalmár művészcsoport? Vagy teljesen más oldalról kell megközelíteni a kérdést? Polgárpukkasztás ez a javából. Nem elég hogy az út mentén a közmű felújítás miatt gödrök mélyültek, még itt van nekünk ez a pad.
A pad a gomba hegyében - mértanilag pontosan.

Erős és kreatív emberek alkották éjszaka - na jó legalább nem törték szét - gondolom fotózkodtak alatta, aztán föltették a fészbukra büszkén. Mondanám hogy ejnyebejnye, hogyan tehetnek így valakik a paddal, nem gondolnak a fáradtakra.

...a pad a gomba tetején fityegett, szerencsére senkire sem borult rá, baleset nem történt. Mert onnan már bűncselekmény - így hál' Istennek maradt a polgárpukkasztás.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem ezt Mi "egyszerű" emberek nem is érthetjük.........
    De ahogy mondani szokták:nagy az Isten Állatkertje,de alacsony a kerítése!!!

    VálaszTörlés