2014. január 16., csütörtök

Ebtartók figyelmébe!


a kép forrása: http://kutyastitkok.blog.hu/

 
A világon mindig is lesznek felelőtlen gazdák, kerítésmászó kutyák és rossz kerítések. Sötétedés után különösen ijesztő egy-egy nagyobb testű kutya, főleg falka, különösen a gyorsabban haladó futókra, kerékpárosokra. Napközben a gyerekek, idősek vannak nagyobb veszélynek kitéve.
Több bejelentést kapunk a város utcáin közlekedőktől, legutóbb a Felszabadulás tér - Tó utca környékéről és a Kossuth L. utcából. Mielőtt kedvencünket sétára küldjük, gondoljuk át, ennek milyen következményei lehetnek:
·         tragédiát okozhat: kutyatámadás (főleg falkában), közlekedési vagy egyéb baleset előidézése;
·         veszettség és egyéb fertőzések;
·         gyepmester általi elszállítás és a tartás költségeinek kifizettetése.
Az önkormányzat lehetőségei ezen a téren korlátozottak, hiszen „személyazonosító dokumentumok” hiányában a meglehetősen költséges népszámlálásnál nehezebb feladat a teljes körű, főleg a naprakész regisztráció. A gyepmestert rendszeresen foglalkoztatjuk, azonban kiérkezéséig gyakran eltűnik a kutya. (Kiszállási díja 50 ezer forint+áFA, ami a befogott ebek számával arányosan sokszorozódik, és ez nem tartalmazza a befogadó állatvédő telep tartási költségeit.)
Gondoljunk embertársainkra, ha pedig valamiért érzéketlenek vagyunk mások iránt, tartsunk a kérdés anyagi oldalától: az esti órákban is jön a gyepmester!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése