180 kilónyi sikerélmény
Ma már egyre ritkább esemény egy család életében az otthoni disznóvágás. Régen szinte nem volt olyan ház, ahol évente egy-két disznót ne vágtak volna. Ezt a már szinte eltűnőben lévő hagyományt akarták feleleveníteni a Nyergesi Pincegazda Egyesület lelkes tagjai február 12-én a borospincéknél.
Reggel 6 órakor már serény munka folyt a nagy sátor alatt. Három üstben forrt a víz, hogy a hét órára tervezett kezdésre minden készen álljon.
A reggeli pálinkás poharak koccanása után Imre, a hentes kiadta a parancsot a kezdésre. Egy rövid visítás után a 180 kg-os főszereplő már a rénfán lógva találta magát. Amint a belső szervek előkerültek, aktívan dolgozó polgármester asszonyunk közreműködésével elkészült a reggeli pirított máj.
Délelőtt 9 óra körül már nagyon sok segítő kéz szorgoskodott. Csúcsra járatva működtek az üstök, a sütő, a daráló, és délben már a húsleves és a pecsenye is a helyi borok mellé kerülhetett az asztalra. Amíg a káposzta az üstben főtt, elkezdtük a hurka és a kolbász töltését. Délután kettő órára a munkák nagy részével elkészültünk, és lényegében már csak a vidámságé és az evés-ivásé volt a főszerep.
Aki itt volt, bizonyára nagyon jól érezte magát, mert éhesen és szomjasan senki nem ment haza innen.
Köszönet mindenkinek, aki munkájával vagy egyéb segítségével hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.
Kísérjék figyelemmel a Nyergesi Pincegazdák Egyesület egyéb programjait is és vegyenek részt azokon éppolyan lelkesen, mint amilyen lelkesen mi ezeket szervezzük.
Németh András
Ma már egyre ritkább esemény egy család életében az otthoni disznóvágás. Régen szinte nem volt olyan ház, ahol évente egy-két disznót ne vágtak volna. Ezt a már szinte eltűnőben lévő hagyományt akarták feleleveníteni a Nyergesi Pincegazda Egyesület lelkes tagjai február 12-én a borospincéknél.
Reggel 6 órakor már serény munka folyt a nagy sátor alatt. Három üstben forrt a víz, hogy a hét órára tervezett kezdésre minden készen álljon.
A reggeli pálinkás poharak koccanása után Imre, a hentes kiadta a parancsot a kezdésre. Egy rövid visítás után a 180 kg-os főszereplő már a rénfán lógva találta magát. Amint a belső szervek előkerültek, aktívan dolgozó polgármester asszonyunk közreműködésével elkészült a reggeli pirított máj.
Délelőtt 9 óra körül már nagyon sok segítő kéz szorgoskodott. Csúcsra járatva működtek az üstök, a sütő, a daráló, és délben már a húsleves és a pecsenye is a helyi borok mellé kerülhetett az asztalra. Amíg a káposzta az üstben főtt, elkezdtük a hurka és a kolbász töltését. Délután kettő órára a munkák nagy részével elkészültünk, és lényegében már csak a vidámságé és az evés-ivásé volt a főszerep.
Aki itt volt, bizonyára nagyon jól érezte magát, mert éhesen és szomjasan senki nem ment haza innen.
Köszönet mindenkinek, aki munkájával vagy egyéb segítségével hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához.
Kísérjék figyelemmel a Nyergesi Pincegazdák Egyesület egyéb programjait is és vegyenek részt azokon éppolyan lelkesen, mint amilyen lelkesen mi ezeket szervezzük.
Németh András
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése