2011. április 29., péntek

Fűszeres tarja zöldségekkel


Hozzávalók: kb. 1 kg sertéstarja, 25 dkg zsír (én 3x ennyit használok, hogy sok zsírja legyen), 2 nagy hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors, kömény, majoránna, fűszerpaprika.
A rakott zöldséghez: 25 dkg gomba, 1 kis karfiol, 1 édeskömény, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 dl tejföl,
1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg teavaj, só, szerecsendió, bors

Elkészítés: A tarját 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Egy tepsibe a zsírt belekockázom, ráteszem a húst, sózom, fűszerezem, majd mehet rá a többi apróra vágott hozzávaló (hagymák, paprika, paradicsom), majd alufóliával jól lezárom, és 200 fokon kb. 1 óra 20 percet sütöm, ekkor lehúzom a fóliát, és még további 20 percig sütöm. A rakott zöldséghez a zöldségeket megpucolom, megmosom, és falatnyi darabokra vágom. Sós vizet forralok egy edényben, majd belerakom a zöldségeket, de nem főzöm meg puhára, csak pár percig roppanósra, ezután leszűröm, és egy kivajazott hőálló tálba szórom. Fűszerezem, ha szükséges, sózom, majd leöntöm tejföllel, amiben elkevertem a tojást. A tetejére reszelt sajtot szórok, és 180 fokos sütőben 35 percig
sütöm.
KTNÉ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése