2011. augusztus 3., szerda

Defibrillátor a nyergesújfalui Tűzoltóparancsnokságon

Hazánkban több mint 27 000 ember hal meg évente hirtelen szívhalál következtében. A betegek jelentős része megmenthető lenne az időben történő felismerés és azonnali eszközös segítségnyújtás révén, mert a hatékony beavatkozás időintervalluma mindössze 10 perc. Ennyi idő alatt a szaksegítség nem minden esetben tud a helyszínre érkezni. Magyarországon már sok közintézményben biztosították az állampolgárok számára az esélyt, hogy időben hozzájussanak az eszközös életmentés lehetőségéhez.

A nyergesújfalui lakosság életesélyeinek növelése és a hirtelen szívhalál okozta halálesetek számának csökkentése érdekében az előző képviselő-testület Balázs István (a megelőző ciklusban képviselő, jelenleg alpolgármester úr) javaslatára a képviselők képviselői alapjából a tavalyi évben 700 000, - Ft értékben defibrillátort vásárolt, melyet a nyergesújfalui Tűzoltóparancsnokságon helyeztek el.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben szükségessé válik az életmentő készülék használata, az alábbi telefonszámokon a nap 24 órájában kérhetik a nyergesújfalui tűzoltók szakszerű segítségét:
                                        33/514 - 011
                                        33/514 -010
                                        33/455 - 012
                                        105 segélyhívón

(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011. augusztusi számában.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése