2011. február 3., csütörtök

Karácsonykor!


Kozma László: Karácsony üzenete
„Gyermekkor, karácsony – titok – Most ezernyi fát állítok, / Ember-szívekbe szerteszét / Hogy elvigye a lenge fényt. / Jóságot, mosolycsillogást, / A betlehemi szép csodát. Ezernyi ággal hajlik át, / Azt osztom szét: a régi fát.” 

2010 karácsonyi ünnepségét a gyermekjóléti szolgálat, december 22-én rendezte meg. Aznap, 9 órától 11 óráig a kis gyermekeknek kézműves foglalkozás keretében igyekeztünk karácsonyváró hangulatot teremteni. 14 órától 16 óráig a kamaszokat, fiatalokat vártuk.
Karácsonyfát állítottunk, apró sós süteménnyel, mákos, és diós beiglivel, üdítővel fogadtuk a gyermekeket. A kézműves foglalkozáson lehetőséget biztosítottunk karácsonyi ablakdísz, asztaldísz, apróbb ajándékok elkészítésére. A karácsonyi rendezvényünk örömünkre családi programmá változott, mert az édesanyák is szívesen vettek részt a kézműves foglalkozásunkon. Nagyon jó volt a hangulat. Az asztalokon különböző technikával találkozhattak a gyermekek és hozzátartozóik. Az egyik asztalon narancsot mintáztunk fahéjjal, amit karácsonyi szalaggal, hajlított dróttal, és gyönggyel díszítettünk fel. A másik asztalnál gipszfigurákat festettünk le a gyerekekkel, amin karácsonyi jászol, és a három királyok látszottak. A zene, az illatok, és a jókedv minden kis gyermeket, és szülőt felmelegített. Jó volt látni az örömet az arcukon. Délután a fiatalokat vártuk. A termet átalakítottuk, így újabb meglepetésekkel készültünk a nagyobb korosztály számára. Narancsot fahéjjal mintáztuk, üvegpoharakba mécseseket helyeztünk el, amit üvegfestékkel, műhóval festettünk be. A papírdíszek és képkeretek ünnepi díszítő elemeket kaptak. A délután “tini turival” gazdagítottuk a fiatalok ruhatárát. Mindenki számára jutott valami szép és egyedi, amivel hazatérhettek a gyerekek. A karácsonyváró készülődés jól sikerült, jó volt a hangulat. Sok gyermek itt készítette el az édesanyjának vagy rokonainak a karácsonyi ajándékát. A viccek, a mosolygós arcok, a jókedv mindenki számára meghozta az igazi karácsonyt.
Kuckó Gyermekjóléti Szolgálat Családgondozói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése