2011. február 3., csütörtök

Önkormányzati hírek


Két fontos, határidős napirendi pont megtárgyalása miatt ült össze Nyergesújfalu Város Képviselő-testülete 2011. január 6-án.

Az első napirendben arról döntöttek a képviselők, hogy megváltoztatják a Kernstok Károly Általános Iskola eszközbeszerzésével kapcsolatos korábbi döntésüket, mivel a tárgyi közbeszerzési eljárás első részének, azaz a bútor és egyéb eszközök tekintetében az ALEX Fémbútor Kft. jogorvoslati eljárást indított a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, mert álláspontja szerint az önkormányzati döntéssel ellentétben ajánlata érvényes, míg az önkormányzat, mint ajánlatkérő által érvényesnek kihirdetett ASS Magyarország Kft. és Almus Pater Zrt. ajánlata – álláspontja szerint – érvénytelen. A “Bútor és egyéb eszközök” termékkör esetén valamennyi benyújtott ajánlat érvénytelen.

Az eljárás második részének tekintetében – informatika, műszaki eszközök – az eredeti eljárás érvényes, a szerződés a második részre megköthető, a jogorvoslati eljárás azt nem érinti. Elfogadták a képviselők a közbeszerzési eljárás módosított írásbeli összegzését, és utasították a polgármestert, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt indult jogorvoslati eljárásban az önkormányzat képviseletéről gondoskodjon.

A második napirendben elfogadták a képviselők az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítását. A Társulási Tanács 72/2010. (XII.9.) TTh. Határozatával javasolta tovább bővíteni az általa ellátott feladatok sorát, így 2011. január 30-tól a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi. CVII. törvény 2. § (1) bekezdése q) pontja szerinti belső ellenőrzési feladat ellátása is kistérségi szinten történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése