2011. február 3., csütörtök

Nagyanyáink konyhája

Gasztronómiai sorozatot indítunk azzal a céllal, hogy minél több Olvasó ismerje meg és sajátítsa el a tradicionális ételek készítését.


Első alkalommal a mai nehéz helyzetben kiválóan alkalmazható takarékos, egyszerű, húsban kevésbé gazdag sváb konyha “termését" közöljük. Várjuk kipróbált receptjeiket!
Krumbienfluten (ömlesztett krumpli): sós vízben főtt, áttört krumplit tojással, sóval, tejföllel, kevés liszttel összekeverünk, fakanállal jól felverjük, evőkanállal forró zsírba (olajba) szaggatjuk és pirosra sütjük. Főzelékhez, húsételhez köretnek, lekvárral önálló fogásként adjuk.

Élesztős meggyes lepény: lisztbe gondosan elmorzsolt élesztőt keverünk, palacsinta tésztát készítünk, tepsibe öntjük, kimagozott meggyet dugdosunk bele, majd a tetejét kristálycukorral megszórjuk. Sütőben megsütjük.

Levesbetét: tetszés szerinti számú zsemlét vízbe áztatunk, ahány zsemle, annyi tojás. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel jól eldolgozzuk. Kiskanállal forró olajba szaggatjuk, és ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése