2011. augusztus 3., szerda

Ütemesen haladnak a belterületi vízrendezési munkálatok

Folyamatosan és jó ütemben haladnak a városi csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztési munkái. A „Belterületi vízrendezés Nyergesújfalun" megnevezésű, KDOP-4.1.1/E-09-2009-0007 kóddal jelölt projektre Önkormányzatunk 95.425.931,- Ft összeget nyert még 2010-ben.

2011. május utolsó hetében a Szabadság liget-Balassa utca és a Dózsa György utcákban egyidejűleg indult meg a földmunka, amelynek során először a gerincvezetékek nyomvonalát ásták ki a kivitelezők, majd szakaszosan le is helyezték a csapadékvíz elvezető gerincvezetéket. Ezt követően a víznyelők helyét alakították ki, majd a házi bekötéseket.

Sajnos, mint a legtöbb fejlesztési munkánál, itt is igaz volt, hogy mielőtt fejlesztünk, előtte rombolnunk kell, hiszen van olyan utca, ahol a közművek közelsége és sűrű hálózata miatt már csak az út tengelyében lehetett elhelyezni a vezetéket. Ez azzal járt, hogy az aszfaltburkolatot fel kellett marni és az utca közepén kellett - helyenként igen mély - közműárkot ásni. Ez sok esetben a közlekedés időszakos korlátozásával járt és bizony az ott lakók türelmének is a próbája egy ilyen komoly beavatkozással járó közműépítés.

Időközben további helyszíneken is elkezdődött a munka. Az ONCSA-telep összes utcájában zárt csapadékvíz elvezető rendszer lesz kiépítve. Eddig ezekben az utcákban semmilyen módon nem volt kezelve a lehulló csapadék, még csak árok sem volt. Az önkormányzati beruházással egyidejűleg ezen a helyszínen az ivóvízhálózat rekonstrukciója is megvalósul a Hétforrás Kft. kivitelezésében és az E-ON is közműhálózatot bővít, ami az itt élőktől még több türelmet kíván.

Hátravan még a Kölcsey utca, ahol várhatóan augusztus első hetében kezdődik meg a munka.

Ezúton is kérjük az érintett lakosság türelmét!
A munkálatok befejezésének határideje 2011. szeptember 15.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Fekete Márton
Településfejlesztési osztályvezető

(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011. augusztusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése