2011. augusztus 30., kedd

Van rá igény



Augusztus 26-án pénteken Nyergesújfalun összegyűltek a környék fiataljai, a szervezők nagy meglepetésére, igen nagy számban.
Az Ady Endre Művelődési Központ alagsorában összművészeti rendezvénynek lehettünk tanúi. Az érkező szeme először a „művház” falán akadt meg, ahová Ferenczi Gábor festőművész üvegre készített műveit vetítette, majd a pincehelységben több festményt is láthattunk tőle. Kiállított még Honosi Rita is, megcsodálhattuk grafikai tanulmányait, linómetszeteit, tollrajzait.
A képek a falon jól kísérték az este további részét. Két zenekart is meghallgathatott a nagyérdemű: Budapestről érkezett a The Soundays, illetve a húrok közé csapott a helyi Trick is. Mind két zenekar nagy sikert aratott a közönség köreiben.
-Bordás Zoltán városunk zeneiskolájának ütő tanszakos tanára, és a The Soundays zenekar dobosa. Vele fogalmazódott meg az ötlet, hogy szervezzünk egy közös koncertet, ami nekem nagyon tetszett, és igen megtisztelőnek találtam a felkérést, mivel zenekarukban igen képzett zenészek játszanak. Arra gondoltam, hogy ha már ilyen igényes dalokat hallhatunk, akkor felkeresem képzőművész barátaimat, és összekötjük egy kiállítással. Így esetleg olyan emberek is láthatják műveiket, akik egyébként nem járnak galériákba, és engem épp ez a találkozás mozgatott meg. - mondta Győri Attila a Trick zenekarból.
A szervezők szívélyes fogadtatása ingyen palacsintában, és pálinkában is megnyilvánult. A kiváló hangulat hajnalig tartott, a sok-sok fiatal láttán egyértelműen kiderült, hogy ilyen rendezvényekre igen is van igény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése