2011. augusztus 4., csütörtök

Nyár van, hurrá nyaralunk!

Aki már nyaralt a tenger mellett tudja, hogy annak "fílingjét" mással összehasonlítani nem lehet és nem is érdemes, azonban a hazai nyaralás is sikerülhet olyan jól, mint a külföldi, figyelembevéve életkorunkat, igényeinket, pénztárcánkat is.

Az idei évben a nyaralás tervezéséhez három szempontot vettünk figyelembe: biztonság, kényelem - kényeztetés, jó fürdési lehetőség. Legyen csak négy-öt nap, de az minőségi. Így esett választásunk Sárvárra, a "fixipszilon" szállodára. Nem is csalódtunk. Miért is? Laza előkészülettel egy könnyű kis bőrönddel érkezvén, részünk volt mindenben, ami egy jó nyaraláshoz hozzátartozik. Kényelmes, tágas, légkondis szoba, benne plazma televízió, pihe-puha marasztaló ágy, modern, szép fürdőszoba, kiülős terasz. A kocsinknak biztonságos, hűs mélygarázs. A vendégek részére fürdőköpeny, törülközők több méretben, naponkénti cserével, takarítással. Állandó belépő a wellnessbe és a strandra. (Nyitva tartás reggel 7 órától 22 óráig.) Isteni érzés a reggeli előtti vagy az esti fürdőzés.
Bőséges reggeli: 8-10 féle felvágott, 4-5 féle sajt, melegen virsli, sült kolbász, rántotta, sült Bacon, tejbedara, lecsó, grillezett zöldségek, sokféle édes és sós péksütemény, dzsemek, vajak, müzlik, joghurtok, aszalt és friss gyümölcsök, gyümölcssaláta stb. Természetesen van tej, kávé, kakaó, 4 féle gépi üdítő vagy tízfajta tea. Vacsora svédasztalos, kb. 10 féle főétel, levesek, desszertek. Ez inkább a "jó evőknek" való, mi vacsorára már kevesebbet szoktunk enni, ezért inkább kihagytuk. A szálloda bárjában a koktél mellé péntekenként élőzene.
A szélsőséges időjárás miatt, jó ha van fedett melegvizes medence is. Hát itt van, négy is! Mellette a strandon külső medencék (különböző hőfokkal, mérettel). No meg kis csúszda, közepes, nagy csúszda, egyenes, csöves, girbe-gurba. Megannyi medence: hullám-medence, gyerekmedence, centris-forgatós medence, feszített víztükrű medence, vízsugár itt meg ott, sok élményt okozó jól kifundált vizes meglepetések, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A strandon is sok finomság található a nyitástól a zárásig Az étel sokrétű - lehet görög, egyéb mediterrán, magyaros - a frissen sültek, egytálételek, levesek, lángosok kavalkádja. És ha szomjas a kedves vendég, a csapolt és üveges sör egyaránt optimálisan hideg. Mivel a szálloda össze van kötve a wellnessel és a stranddal, akkor és annyit megyünk fürdeni, napozni egy fürdőruhában, ahányszor csak akarunk. (Azért jólneveltségünk miatt mi a fürdőköpeny jótékony takarását élveztük...) Kétségtelenül könnyen hozzá lehet szokni ennyi kényeztetéshez. A parádés kocsin történő városnézésről, a helyi látnivalókról már nem is beszéltem.

Ha egy szóval szeretném jellemezni azt mondanám: ki van találva. Nekünk nyaralni vágyóknak találták ki, hogy pihenjünk, kikapcsolódjunk, feltöltődjünk, erőt gyűjtsünk és nem csak a külföldieknek, hanem nekünk magyaroknak is! Itt nálunk Magyarországon! (Ha időben cselekszünk és az akciókat is figyelemmel követjük, nem drágább mint egy külföldi vagy balatoni nyaralás.) Aki teheti próbálja ki, nem fog csalódni!

KTné

(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011. augusztusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése