2011. június 4., szombat

Kezdődik a Crumerum Fesztivál! Itt a szombati program

Hívogatóbb, kellemesebb  nyári időt kívánni sem lehetett volna. Mondhatni, ideális körülmények között kezdődhet ma délután Nyergesújfalun az immár hagyományosnak mondható Crumerum Fesztivál a Liget téren. Dél körül már álltak a sátrak, és az esti máglyagyújtáshoz is készen áll az összehalmozott tűzifa. Azok kedvéért, akik szabadtéren, a család vagy a barátok társaságában kívánják eltölteni a szombat délutánt és az estét, részletezzük a Crumerum mai programját.



Dr. Völner Pál államtitkár
A kétnapos rendezvénysorozat délután négy órakor kezdődik, ekkor hangzik el dr. Völner Pál államtitkár megnyitó beszéde. Körülbelül negyed ötkor a Szabolcsi Bence Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara játszik, aztán háromnegyed öt körül elindul a menet a trianoni megemlékezés helyszínére, a Térségi Közösségi Ház előtti térre.
A Trianon-emlékezés keretében koszorúzás zajlik majd a Pro Patria emlékműnél, aztán fél héttől a Térségi Házban Wass Albert: Szerelmem, Erdély! címmel Rékasi Károly előadói estjét láthatjuk.
Mindeközben persze, a Liget téren tovább zajlanak az események. Körülbelül 18 órakor a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrző műsora kezdődik, aztán a színpadot fél hét körül átveszi a Varjos zenekar
A Szabolcsi Bence Zeneiskola
Fúvószenekara
A szervezők úgy számítják, hogy a máglyagyújtásra este fél nyolc körül kerül majd sor. Este nyolctól a Jóvilágvan zenekar, fél tíztől pedig az In Diretta szórakoztatja a Nagyérdeműt. Az eseményekről természetesen beszámolunk, a holnapi részletes program ismertetésével együtt.


A Jóvilágvan Zenekar
A Varjos zenekar

Az In Diretta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése