2011. június 23., csütörtök

A király meztelen


Olyan ez, mint a kép. A felhők mögül a nap végül mégis kibújik. Kedves Hírmondó Blog Olvasók, Újságolvasók!
A lap és a blog átalakult. Az eddigi szerkesztő szerződését megszüntették, munkáját megköszönték - de azon az úton nem haladhatunk tovább.

A lap és a blog nem egy ember médiabirodalma, nem tükrözhet kizárólag egy nézetrendszert - s az újsághoz küldött cikkeket sem igazítjuk szájízünk szerint. Sőt, Nyergesújfalun vagyunk ide talán nem is szükséges olyan médiabirodalom. Hisz ismerjük egymást és nem arctalan "tömegben" élünk.

Június 17-től a Blogot kolléganőmmel Erikával ketten felügyeljük, a nyomtatott újság 12 oldalon Kovácsné Kati koordinálásával jön létre. Úgy mint idén februárig.

A lap és a blog célja nem az ellentétek szítása. Megállt a bulvárosodás útján és fontosabbak a helyi témák, hírek, egyesületek beszámolói - mint az, hogy mi történik egy szomszéd várban és az önkiteljesítő szerkesztői fordulatokat is magunk mögé utasítottuk...
Indulatok, érzelmek kavarogtak már hónapok óta a Hírmondó "média"-család körül - ennek véget kell vetnünk, ennek véget vetettünk! A dolgunk Nyergesújfalu városának szolgálata és a közérdeket nem rendelhetjük alá magánérdeknek, bármennyire is a sztori és a szenzáció mozgatja a hírvilágot.

Mert az a hír, hogy a lap hosszú évek óta működik, mint Nyergesújfalu önkormányzati lapja, helyet kap benne az önkormányzati tájékoztató és az egyesületi, intézményi hír is.

Aki morcosan tekint ránk, vagy sérelem ért a lap, a blog részéről - akár alaptalanul  is -, most megkövetem. Nyilvánosan. Mert csak így lehet!
Nem lépek az egykori szerkesztő helyére - az a hely megszűnt.

A felhők mögül a Nap kinyújtotta nyári sugarait és nyugtató fénnyel árasztja el a Földet.
Tesszük a dolgunkat, hisz lapzárta után vagyunk és a július itt kopogtat az ajtón.
Kákonyi Gellért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése