2011. június 6., hétfő

A Rádió Orientnek nyilatkozott Török Ádám

A kormányhivatal személyi állományának sikerében nem a kor, a nem, vagy a diplomák száma a döntő tényező, hanem az elkötelezettség, a munkabírás és a szorgalom. Komárom-Esztergom megyében 47 fős közigazgatási hivatalból kellett 630 fős kormányhivatalt alakítani. A vezetőkkel és a szakigazgatási szervekkel folyamatos kommunikációt tartunk fenn. Június végén összejövetelt tervezünk, ahol a megyei jegyzők az illetékes emberektől első kézből kaphatnak tájékoztatást - a Rádió Orient műsorában a nyergesi származású Török Ádám, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója mutatta be hivatalát.

Volt, amit a nulláról kezdtek építeni
Községi, nagyközségi jegyzői feladataim során nálam idősebb kollégákkal dolgoztam együtt, így a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatójaként nem okoz problémát fiatalon egy 650 fős hivatal irányítása. A sikeresség független a nemtől, az életkortól és a diplomák számától. Tapasztalataim szerint az elkötelezettség, a munkabírás és a szorgalom a döntő tényező. Ennek ellenére rengeteget kell tanulnom, hogy behozzam a több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégákat - mutatkozott be a Rádió Orient stúdiójában Török Ádám, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója.
Komárom-Esztergom megyében 47 fős közigazgatási hivatalból kellett 630 fős kormányhivatalt alakítani. A pénzügyi, az informatikai és a humánpolitikai főosztályt a nulláról kellett felépítenünk. A funkcionális feladatokat ellátó kollégákat közel kellett helyezni a törzshivatalhoz. Szerencsére ezt sikerült hamar véghezvinnünk. Jó vezetőket találtunk, fiatal és hatékony csapat született. Jelenleg legnagyobb feladatunk a főosztályok közötti összhang megteremtése. Ennek érdekében folyamatosan vezetői, főigazgatói értekezleteket tartunk, ahol megvitatjuk a felmerülő problémákat. A hivatalban a jövőben nem kell létszámcsökkentéstől tartani - mutatta be a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal felépítését az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége.
Már zajlik a jegyzői feladatkörök átszervezésének előkészítése
A vezetőkkel és a szakigazgatási szervekkel folyamatos kommunikációt tartunk fenn, az ajtónk bármikor nyitva áll számukra. Az elmúlt időszakban több kistérségi és megyei értekezletet tartottunk. Emellett megalakult a megyei államigazgatási kollégium valamint annak 4 bizottsága is. Fontosnak tartjuk, hogy minden szakigazgatási szervnek lehetősége legyen a bemutatkozásra, az állandó beszámolásra és a tájékozódásra. Kooperáló, támogató együttműködés épült ki. A Közigazgatási és Igazgatásügyi Minisztériummal (KIM) is jó kapcsolatot alakítottunk ki, problémás ügyben órákon belül érkezik a segítő válasz - utalt az együttműködésre a főigazgató.
A tatabányai kormányablak pár hónapos tevékenységének értékelése központi téma a megyei államigazgatási kollégiumban. Általánosságban véve pozitív visszhangja volt az új közigazgatási szerv létrehozásának és működésének. Egyre nagyobb számban látogatják az állampolgárok, az ügyek egyre változatosabbak és szerteágazóbbak. Az önkormányzati törvény koncepciójában megfogalmazódott a jegyzői feladatkörök átszervezése. Ez ügyben a KIM-ben komoly előkészítő munka folyik. Várhatóan az államigazgatási hatáskörök nagy része a járási hivatalba kerül - emelte ki a Rádió Orient vendége.

Eddig 20 törvényességi felhívás Esztergom önkormányzata felé
Az esztergomi önkormányzat körül kialakult helyzet megkerülhetetlen téma, ugyanis a kormányhivatalok felelnek a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzéséért. A megyei kormányhivatal az elmúlt félévben 20 alkalommal élt törvényességi felhívással a az önkormányzat döntéseit érintően. A testület döntései, rendeletei és határozatai számos esetben minősültek alkotmányellenesnek. A kormányhivatal által kezdeményezett ügyek közül több a mai napig is folyamatban van. Az eredményeket szakszerűen, pontosan és gyorsan közvetítjük az állampolgárok felé - tért ki az Esztergomban kialakult helyzetre Török Ádám.
Az elmúlt időszakban közzétették az önkormányzati törvény és a sarkalatos önkormányzati továbbfejlesztés koncepcióját. Ennek megvitatására június végén összejövetelt tervezünk, ahol a megyei jegyzők a Belügyminisztérium és a KIM illetékes embereitől első kézből kaphatnak tájékoztatást. A közelmúltban több megyei értekezletet is tartottunk, mely bizonyítja, hogy a kollégák vevők a folyamatos kommunikációra - zárta szavait Török Ádám.

A Nyergesi Hírmondó tavasszal portréban mutatta be a nyergesi származású főigazgatót.
A cikket itt olvashatják


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése