2011. március 6., vasárnap

Élet az Idősek Otthonában

Hálásak vagyunk a látogatóknak!

A tél mindig lassan telik el a Szent Mihály Idősek Otthonában. Az enyhébb idő csak ritkán csalogatja ki az időseket a friss levegőre. Többnyire beszélgetéssel, felolvasással, filmvetítéssel telnek a délelőttök. Szerencsére a csendes időtöltést gyakran felpezsdíti a hozzánk érkező előadók műsora. 

Novemberben a Napsugár Óvoda gyermekei jártak nálunk. Márton napi felvonulásukkal, körjátékukkal és a talpalávaló sváb zenével tették hangulatossá a délutánt. Szent Márton életét megismerhették az idősek az Eterniti Iskola műsorából is, ők is a vendégeink voltak.









December hónap az adventi készülődés időszaka. Ilyenkor az Otthonban a légkör meghitt és imádságos. Ebben segítenek nekünk az évek óta visszatérő vendégeink, akik még szebbé varázsolják a napjainkat. A Szabolcsi Bence Zeneiskola Harmonika zenekara, Arany Zsolt tanár úr dirigálásával; a Szalézi-Irinyi Gimnázium énekkara és színjátszó köre és az őket kísérő pedagógusok; a Kernstok Károly Általános Iskola 2/C osztály diákjai Dinnyésné Kaiser Gabriella és Nagyné Molnár Ildikó vezetésével és az eterniti iskolások alsós és felsős diákjai és az őket felkészítő pedagógusok tettek látogatást az Otthonban és hozták el hozzánk a sok felkészülést igénylő színvonalas műsorukat.
2011. január hónapban a Szent Cecília Kórus hozta el hozzánk Vízkereszti hangversenyét, mely nagy tetszést aratott a lakók és hozzátartozóik körében.
A farsangi vidámságot a Német Nemzetiségi Dalkör tagjai varázsolták ide az otthon falai közé. Február közepén Szladik Tibor hívja táncba az Otthon lakóit és dolgozóit a farsangi bál keretében.
Ezúton szeretnénk megköszönni minden műsort adó előadónak, hogy megszínesítették a hétköznapjainkat, fellépésükkel emlékezetessé tették az ünnepeinket, és az időjárás miatt zord és hosszú telet szebbé varázsolták az Otthonban élők számára!


Eckl Zoltánné Lívia, mentálhigiénés asszisztens

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése