2011. március 6., vasárnap

Tavaszi túraajánlatok



Forradalmi Emléktúra
Hagyományőrző céllal indítjuk útra március 15-én az I. Forradalmi Emléktúrát, a szabadságharc hőseinek emlékére, hogy ez a nap ne csupán munkaszüneti nappá szürküljön. Családapák, férjek, gyermekek sokasága fogott fegyvert egykor azért, hogy itt most szabadon élhessünk. Emlékezni nem kötelező, de a becsület megkívánja. A túra első állomása a kezdetet szimbolizáló Hétforrás, az utolsó pedig a szabadságharc végét szimbolizáló, bujdosó létet idéző Jankovics-barlang. Ott mécseseket gyújtunk, majd tűz mellett, ebédünket megsütve elbeszélgetünk. Aki úgy érzi, hogy szeretne képmutatásmentesen, kötetlenül, mégis méltóképpen emlékezni, várjuk jelentkezését az alábbi elérhetőségeken.
Indulás: 2011. március 15-én reggel 8 órakor az Íjászpályáról.

Fényünnep tűzgyújtással
Március 21-én hétfőn, a napéjegyenlőség alkalmából tavaszi fényünnepet tartunk Öregkőn este 7 órától. Tűzgyújtással egybekötött elmélkedés, beszélgetés fejezi majd be a SZERtartást, várhatóan este 10 óra körül. Bár az esemény hétköznapra esik, aki igazán szeretne egy kicsit tartalmasabb és természet közelibb ünnepet megélni, az velünk együtt ünnepel majd.
Találkozó a nyergesújfalui kisposta előtt 16 órakor.

„Háromhegy” túra
A hagyományos évnyitó túrára talán már enged a fagy szorítása, elolvad a hó a hegyen és lehetőség lesz a három, különleges pilisi hegyet bejárnunk, amelyek Nimród csillagképének fontos földi pontjai is.
Az Aradi Lajos vezetésével tervezett útvonal: Dobogókő–Árpádvár–Rám-hegy–Magas-hegy–Dobogókő. Visszaérkezés a kiindulási ponthoz várhatóan 16-17 óra körül. A túra erős fokozatú, csak saját felelősségre vehető igénybe, megfelelő öltözetben! Ennivalót mindenki hozzon magával, félúton forráshoz érkezünk, ahol tiszta vizet találunk.
A túra ingyenes, csak az utazási és parkoló díjat kell fizetni!
Találkozó: 2011. március 26. szombat, 10 óra Dobogókő, nagyparkoló


A túrákról bővebb információhoz itt juthatnak:
hogyes.karoly@freemail.hu - Telefon: 06/70–942–6830 - http://apilis.fw.hu

Hőgyes Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése