2011. március 6., vasárnap

Kiderül, mit rejtenek a palackok



Kezdődik a borverseny


Az idei tavasszal is lehetőségük lesz a büszke termelőknek, hogy az érdeklődőknek bebizonyíthassák: igaz a mondás, miszerint borban az igazság. Nyergesújfalu Város Önkormányzata és a Nyergesi Pincegazdák Egyesülete meghívja a nyergesújfalui szőlő- és borosgazdákat a XIV. Városi Borversenyre.


A nemes vetélkedésre az alábbi kategóriákban lehet nevezni: fehér, vegyes fehér, vörös, vegyes vörös, illetve rosé borokkal.
A nevezés szabályai
Csak olyan bormintával lehet nevezni, amiből a borosgazdának legalább 50 liter mennyiségű bora van. A bormintákat fajtánként 2 db 0,75 literes, zöld színű üvegben kérjük leadni.
Az üvegen lévő címkén legyen rajta a benevező gazda neve, a minta fajtája, évjárata, a szőlő származási helye! A rendezőbizottság fenntartja a jogot, hogy a győztes borokból esetenként szúrópróbaszerűen ellenőrzést tart a gazdánál, hogy egyezik-e a benevezett bor a pincében tárolt borral. Szabálytalanság esetén a borminta kizárásra kerül.
A borverseny ideje: 2011. március 26. (szombat)
Helyszíne: Térségi Közösségi Ház
A borminta leadás időpontja: 2011. március 24. (csütörtök) 10–18 óra között.
Helyszíne: Térségi Közösségi Ház
A borminták nevezési díja fajtánként: 600,– Ft
Nem csak a termelők kóstolhatnak!

A borverseny eredményhirdetése március 26-án 18 órakor lesz a Térségi Közösségi Házban. A borbizottságok elnöke: Tálas Tamás úr, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borlovagrend Nagymestere. A borverseny eredményhirdetésekor vacsorával egybekötött borkóstolót tartunk, melyre meghívjuk a város azon polgárait is, akik nem neveztek borversenyre, de befizetnek vacsorára.
A vacsora ára: 1300 Ft/fő, külön igény esetén más vacsora is rendelhető, emelt áron.


Nyergesújfalu Város Önkormányzata és a Pincegazdák Egyesülete
sikeres szereplést kíván a gazdáknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése