2011. március 6., vasárnap

Újabb pilisi rejtélyekről


A Vadálló-kövek titkai

Folytatódik Aradi Lajos történelmi előadássorozata Nyergesújfalun, a Térségi Közösségi Házban. A februári rendezvényen a Pilis földjéből előkerült, különböző szimbólumokat tartalmazó kövek jelentését értelmeztük. Március 18-án 19 órától a Vadálló-kövek rejtélyéről, eredetéről, funkciójáról lesz szó.

Az előadáson most is díjmentes lesz a részvétel, csupán támogatói ládika lesz ismét. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak a résztvevőknek, akik jelenlétükkel és hozzájárulásukkal támogatták az előadássorozat szervezését.
A PiLiS rejtély előadássorozat egyébként lassan véget ér, ám Aradi Lajos tarsolyában még számos izgalmas téma lapul a magyar történelem összekuszált fonalainak kibogozásáról. Az előadótól megszokott humoros és lebilincselő stílusban hallhatunk az elfeledett, vagy szándékosan elfeledtetett történelmünk részleteiről. Sajnos, ezeket az előadássorozatokat csak akkor tudjuk lebonyolítani Nyergesújfalun, ha továbbra is találunk támogatókat. Változatlanul szeretnénk ugyanis ingyenes belépést biztosítani minden érdeklődőnek.

Hőgyes Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése