2011. március 6., vasárnap

Nagyanyáink konyhája


Tejfölös tepsis burgonya

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál pirospaprika, só, 1 mokkáskanál törött bors, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl.


A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot összekeverjük, majd rászórjuk a hagymás burgonyára. Jól összerázzuk, hogy a fűszeres liszt egyformán érje mindenütt. Az egészet beleöntjük egy nagy tepsibe, rászórjuk a nagyon apróra vágott füstölt szalonnakockákat és rálocsoljuk a megsózott, zúzott fokhagymával elkevert tejfölt. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük és forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Ecetes savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése