2011. március 6., vasárnap

Nyergesi portrék

A kormányhivatal főigazgatója: Török Ádám

Városunk szülötte, Török Ádám látja el a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatói feladatait. Kinevezési okmányát 2011. január 24-án vehette át dr. Navracsics Tibor minisztertől a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.


Büszke apa és borász
A feladat, amire vállalkozott, nehéz és felelősségteljes. Mégis, szívesebben írok Török Ádámról úgy, mint hétköznapi emberről. Már csak azért is, mert tudom ez neki sincs ellenére. Hiszen a főigazgató úr is szívesen beszél a családjáról és a városunkhoz fűződő szeretetéről. Mindössze az volt a kérése, hogy okvetlen írjam meg, hogy tőzsgyökeres nyergesi.

Török Ádám szülei régen a Viscosában dolgoztak. Ketten vannak testvérek, Ádám öccse Győrött, az Audi Hungaria Motor Kft.-nél dolgozik. Az apai nagyszülők házát újították fel, most is ebben a családi házban laknak. Nyergesújfalut vonzó, élhető városnak tartja, mindig is szeretett ide tartozni. Ha csak teheti, örömmel segít a szőlőben tevékenykedni és borászkodni a papának. Olyannyira, hogy még a Nyergesi Pincegazdák Egyesületének is tagja.
Három éve megnősült, és házasságának gyümölcse egy 21 hónapos, tündéri kisfiú.
Az érthetően büszke apuka természetesen minden alkalmat megragad, hogy a lehető legtöbbet foglalkozhasson kisfiával. Persze azon senki sem csodálkozik – különösen a kinevezése óta –, hogy életében talán az egyik legnagyobb hiánycikk a szabadidő.

Lendületben maradni…
Ennek ellenére igyekszik nem elhanyagolni a régi barátait, hiszen közel két évtizedes gyerekkori kapcsolatokról és kötődésekről van szó. Büszke arra is, hogy számos zenész barátja van. Ez nem csoda, hiszen köztudott a városban, hogy Török Ádám a helyi fúvószenekarban zenélt egykor, méghozzá dobosként. A ritmus és a dinamika ma is meghatározza életét, hiszen a dobolás mellett eredményes sportember: amatőrként több futóversenyen is indult. Munkájáról pedig, amelyet hivatásának is tekint, mindig nagyon lelkesen beszél. Örömmel emlegeti, hogy remek kollégákkal dolgozhat, akiknek szaktudását és felkészültségét elismeri, őszintén hisz a közigazgatás átszervezéséből adódó megújulási folyamatban, a köztisztviselői munka megbecsülésének fontosságában. Fiatalos lendülete, munkája iránti lelkesedése irigylésre méltó, közvetlensége és figyelmessége lefegyverző. Gratulálunk a kinevezéséhez! Kívánjuk vezetőként is sikerrel tartsa meg a ritmust és a lendületet! 

Kovács I. Tamásné

Mi is az a kormányhivatal?
Talán kevesen tudják, hogy a kormányhivatal a közigazgatási hivatal jogutódja. Központi irányítója a területi államigazgatási szervek egy részének, szám szerint 14-nek. (Például a Földhivatalnak, a volt ÁNTSZ-nek, a munkaügyi központoknak, az egészségbiztosító, a nyugdíjbiztosító, a földművelésügyi, a munkavédelmi igazgatóságoknak, vagy a fogyasztóvédelmi felügyelőségnek.) Tehát, a korábbi 7 régióközpont és 13 kirendeltség helyett 2011. január 1-jétől a kormányhivatal szervezeti keretein belül működnek a szakigazgatási szervek. A Kormányhivatalokban működő kormányablakok már jobban ismertek.  Kialakításukban a rendező elvek között szerepelt az ésszerűség, a hatékonyság,
a bürokráciamentes, rövidebb ügyfélbarát ügyintézés. Jelenleg megyénkben csak Tatabányán működik ilyen ügyfélszolgálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése