2011. május 18., szerda

Családi nap az eterniti iskolaépületben

„Két dolgot adjon az ember a gyerekeinek útravalóul:
gyökereket és szárnyakat”
Ezzel a mottóval indítottuk a tanév hagyományos programját az „E”-terniti iskolaépületben. A VIII. Családi napot a Napsugár Óvoda eterniti épületébe járó ovisaival és családjaikkal közösen tartottunk.

Az óvodások mesejelenete nyitotta meg a napot, majd a Total Dance klubba járó két tanulónk Takács Alida és Pinczési Alexandra bemutatója következett. Az elmúlt évekhez hasonlóan nem hiányozhattak az ugráló várak, többféle változatát is kipróbálhatták a gyerekek – volt csúszdás, akadályversenyes, kastélyos.
Miközben készült a babgulyás, a sportpályán folyt a négytusa verseny, a tornateremben pedig az asztalokon különböző díszeket alkottak az apró gyerekkezek...
Öröm volt látni a zseton vásár forgatagát. A gyerekek az év folyamán gyűjtött különböző pontértékű zsetonjaikat itt vásárolhatták le. Volt az asztalokon mindenféle játék, ami szem-szájnak ingere. Megérte jónak és ügyesnek lenni egész évben. Az Iskola Galériában megnyitottuk a mestermunka kiállításunkat. Az alsósok egy-egy magyar népmesét választottak. Az elsősök az Egyszer volt Budán kutyavásár című történethez, a másodikosok A fortélyos lány című meséhez, a harmadikosok pedig a Botond népmondához készítettek díszleteket, kellékeket. A negyedikesek Bosnyák Viktória: Ezt neked című regényét illusztrálták. A felsősök a kötelező olvasmányok egy-egy jelenetét álmodták makettbe. Láthattuk az egri várat, a grund és a füvészkert változatait a Pál utcai fiúk című regényből, a forradalmi bécsi utcát 1848-ból, Baradlay Jenő kivégzését, a Plankenhorst – ház estélyét. A fakanálbábok megjelenítették Gergőt és Vicuskát, Dobót és Jumurdzsákot, és maketton láthattuk az egri várat. Két Power Point bemutató is készült. Az egyik Jókai Mór: A kőszívű ember fiai című regényéről, a másik pedig Shakespeare: Rómeó és Júlia drámájáról.
A felsősök német nyelvű mestermunkáikkal védték környezetünket a Víz világnapja alkalmával. Kiállításra került a Dunát, mint a Kárpát-medence országait összekötő folyamot bemutató tabló. A gyerekek örömmel készítettek akváriumokat is, amelyekben bemutatták, hogy szerintük milyen lenne az ideális környezet.
Az idei tanév versenyeredményei tovább növelik örömünket:
Magyar nyelv és helyesírás körzeti verseny:
Madarász Dominik (5.osztály):. 3. helyezés;
Zsombok Tamás (7.osztály): 1. helyezés;
Csuport Tibor (8. osztály): 1. helyezés;
Muzslai Zsuzsanna (8. osztály): 1. helyezés.
Matematika körzeti verseny:
Zsombok Tamás (7.osztály): 2.helyezés.
Komárom-Esztergom megyei német verseny:
Zsombok Tamás (7.osztály) 1. helyezés;
Sováczki Péter (7.osztály) 3. helyezés.
Bendegúz országos levelezős verseny, Történelem:
Zsombok Tamás az országos döntőbe jutott - a megyéből egyedüliként.

Nem jöhettek volna létre a programjaink támogatóink nélkül. Köszönjük nekik, mert sok örömtől csillogó gyermekszempár ragyogott május 14-én.
Czap Zoltán, Haselmayer Tamásné, és Somlyó Györgyné, Hummel pékség, Kiss János szikvízüzem, Kozma Barnabás, Mészáros hentesbolt.
Nyikuly Katalin
Munkaközösség vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése