2011. május 30., hétfő

Parlagfű mentesítés a bírság árnyékában

Komoly bírságra számíthatnak azok a telek- és földtulajdonosok, földhasználók, akik félvállról veszik a parlagfüvet. A város aljegyzője hivatalos felhívást intézett Nyergesújfalu érintett lakosaihoz, hogy vegyék komolyan a parlagfű mentesítést. Akár 15 millió forint növényvédelmi bírságot is kiszabhatnak az illetékesek azokra, akik elmulasztják ezzel kapcsolatos kötelezettségeiket.

Felhívás parlagfű mentesítésre

Nyergesújfalu Város Jegyzője felhívja a Tisztelt Ingatlantulajdonosok  figyelmét, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17.§ (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A kötelezettségüket megszegő tulajdonosokkal, földhasználókkal szemben a vonatkozó rendelet szerint növényvédelmi bírságot kell kiszabni, melynek összege 15.000,- Ft-tól 15.000.000,- Ft-ig terjedhet.

A 221/2008. (VIII.30.) Korm. rendelet értelmében külterületen a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, belterületen a települési önkormányzat jegyzője rendeli el a közérdekű védekezést.

Kérem a Tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy a fenti kötelezettségüknek tegyenek eleget, mert a parlagfű mentesítés mindannyiunk közös érdeke.
Parlagfűvel fertőzött területekről lakossági bejelentés tehető - a terület pontos megjelölésével  - a Polgármesteri Hivatalban és az 33/514-347-es telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése