2011. május 5., csütörtök

Egy nap alatt két versenyen járt kick-box csapatunk

A Zoltek SE kick-boxosai április utolsó hétvégéjén két helyszínen pofozkodtak. Történhetett ez úgy, hogy a kezdő és haladó versenyzők a 4Fight Területi Bajnokság 2. fordulóján vettek részt, miközben a már - fiatalkoruk ellenére - rutinosnak számító versenyzők Soroksárra utaztak egy nyílt kempo versenyre.
A területi bajnokság mostani állomásának az esztergomi Pézsa Tibor Városi sportcsarnok adott otthont. Versenyzőink közül volt, aki két szabályrendszerben is megméretette magát. Először a semi-contact szabályrendszer küzdelmeit láthattuk (rendkívül gyors, dinamikus, a szabályok értelmében félerejű küzdelem, melyben a találatokat követően a bírók azonnal megítélik a pontokat). Mikor erről a stílusról hall valaki, fel szokta tenni a kérdést: „a fél erő azt jelenti, hogy épp hogy csak érinted a másikat?”
Erre a kérdésre maga a küzdelem adja a választ: mikor két test határozott, robbanékony mozdulattal egymás felé indul és ütközik, akkor félerőről nem igazán beszélhetünk...

Itt a következő eredmények születtek:

Babocsai Boglárka 2. hely (gyerek 32kg)
Kuthy Petra 1. hely
(gyerek 28 kg)
Schmidt Zsófia 2. hely (gyerek 28 kg)
Mécs Enikő 2. hely
(cadet I. 32 kg)
Uzsák József 2. hely (cadet II 69 kg)
Kapu Brigitta 3. hely
(cadet I. 47 kg)

Ahogy ezek a mérkőzések véget értek, egyből áttértünk a light-contact küzdelmekre. (A szabályok értelmében félerejű, folyamatos küzdelem, melyben a bírák folyamatosan jegyzik a pontokat. A mérkőzés végén összesítik azokat, majd ezt követően hirdetik ki az eredményt.

Ebben a szabályrendszerben két versenyzőnk küzdött:

Kapu Brigitta 2. hely (cadet I. 47 kg)
Csomor Dániel 2. hely
(cadet II. 47 kg)

Összesítve 1 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a 10 fiatal versenyző a napot.

- Volt, aki a várakozásainkon felül teljesített a mai nap, de sajnos többen voltak, akik kicsivel alatta. Ez a verseny megmutatta, hogy csak akkor tudnak a gyerekek fejlődni, ha ők maguk is akarnak. Mint azt mi oly sokszor hallottuk mesterünktől, Zrínyi Miklóstól, nem csak testben, de fejben is ott kell lenni az edzéseken. Bizakodóan tekintünk a jövőbe, hisz olyan létszámú csapatunk van, amilyen már régen volt Nyergesen. Ha ez a társaság hosszú távon megmarad és komolyan fog dolgozni, akkor szép sikereket érhetünk el együtt – hangsúlyozta Hirsch Viktor edző.

A bevezetőben már említettük, hogy a csapat másik fele, név szerint Scheirich Réka, Szabó Z. Dominik és Nyergesi Tamás egy nyílt kempo versenyen ”vendégeskedett”. Őket Fenyvesi Márta, felnőtt válogatott versenyzőnk kísérte el. A kick-box és a kempo közötti szabálykülönbségek miatt gyors átállásra volt szükségük a fiataloknak. Ez eleinte nehézkesen ment. Dominiket az első mérkőzésen le is léptették erős technikáért. Scheirich Rékának ilyen gondjai nem akadtak, és első helyezést szerzett. A srácok sem akartak elmaradni Réka teljesítménye mögött így a nap végére hárman 4 arany-, és egy bronzérmet szereztek.
Sajnálatos módon az esztergomi Szabó Tamás ezen a versenyen komoly sérülést szenvedett, még aznap két csavarral rögzítették könyökénél letört csontot. Neki ez úton is jobbulást kívánunk!
A két társaság este 9 órakor éppen egyszerre érkezett Nyergesújfalura, így egy rögtönzött élménybeszámolót és értékelést is tartottak.

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a csapatnak!

    Szép teljesítmény!

    Csak így tovább!

    VálaszTörlés