2011. május 7., szombat

„Isten engem úgy segéljen!” - egy magyar állampolgárral többen lettünk

Megható pillanatokat élt át a Nyergesújfalun élő szlovák állampolgárságú Gulyás-Szabó Regina, aki családja kíséretében jelent meg a Polgármesteri Hivatalban szombaton délelőtt, hogy végre átvehesse a magyar állampolgárságát igazoló hivatalos okiratot.


A fiatalasszony, aki már évek óta él Nyergesújfalun, a Dunától északra született, ahol Regina Gubikova néven került be a neve az ottani matrikulába, ám már itt nálunk alapított családot.

Jó volt látni, hogy a hivatalos ceremónia során még Mihelik Magdolna polgármester is meghatódott, amikor kedves szavakkal köszöntötte az új magyar állampolgárt. Amikor aztán Lohner Ilona anyakönyvvezető Kipling sorait idézte: „Egy vérből valók vagyunk”, a családtagok szemében is könny csillogott. Az eskütétel, a Himnusz és a pezsgős gratulációk után Regina már, mint magyar állampolgár lépett ki a Hivatal ajtaján férjével és gyermekével. Mától ráadásul a leánykori nevét is végre magyarul írhatja majd Gubik Regina, aki egy közösségi internetoldalon így vall magáról: „Imádok élni!” Mostantól a jó kedélyű anyukának eggyel több oka van örülni.

Szerkesztőségünk nevében szívből gratulálunk! K.P.

1 megjegyzés: