2011. május 20., péntek

Önzetlenül a rászorulók érdekében

Gratulálunk a nyergesi elsősegélynyújtóknak!

A sikerek kovácsai:
Felső sor:
Szeghy Eszter, György Anett,
Dobos Péter, Szimuly Balázs, Hetei Sára,
Révész Patrik, Puizl Vivien, Wierl Ádám
Alsó sor: Rozbora Petra, Szőke Csilla
 Az elmúlt időszakban a Vöröskereszt szervezésében zajlottak a területi illetve megyei elsősegély nyújtó versenyek. A területi versenyen kettő általános iskoláskorú és kettő középiskolás csapat vett részt a Szalézi-Irinyi Középiskolából. Egy-egy csapat jutott be a megyei versenyre, melyet május 13-án rendeztek Tatabányán.

Irány Zánka! Szimuly Balázs,
Puizl Vivien, Hetei Sára,
Rozbora Petra, Szőke Csilla
A versenyen 5 kárhelyen gyakorlati, és több állomáson elméleti tudásukat bizonyították a diákok. Örömteli volt a nyergesiek számára az eredményhirdetés, mivel az általános iskoláskorú diákok a harmadik, a középiskolások pedig az első helyezést érték el, így ők képviselhetik megyénket a Zánkán megrendezendő országos versenyen. Szívből gratulálunk a fiataloknak, felkészítő tanáruknak, Padányi Balázsnénak, akit természetesen köszönet illet, csakúgy, mint a helyi mentőállomás vezetőjét, Bata Istvánt és munkatársait, akik részt vettek a versenyre történő felkészítésben.  A Vöröskereszt helyi szervezetének önkéntesei nem tudnának hatékonyan tevékenykedni a támogatók, adományozók segítsége nélkül. Ezért kérjük, támogassák munkánkat adománnyal, vagy csak az éves tagsági díj befizetésével. Az adományokat teljes egészében a településen élő rászorulók megsegítésre fordítjuk.

Kitüntetések, elismerések

Habsburg György, a szervezet elnöke
méltatta a kitüntetettek munkáját

Fleith Péterné
az Év Önkéntese lett
Az idei év egyébként többszörösen is évfordulós: 130 éves a Magyar Vöröskereszt, 90 éves az ifjúsági Vöröskereszt, 60 éves az önkéntes véradás-szervezés. 2011 az Európai Önkéntesség Éve. Május 8-án a Vöröskereszt Világnapja alkalmából Budapesten a Hadtörténeti Múzeumban rendezett központi ünnepségen a Magyar Vöröskereszt Országos Elnöksége több évtizedes vöröskeresztes munkája elismeréseként Lachner Istvánnénak a Vöröskeresztes Munkáért Arany fokozatú kitüntetést, Fleith Péternének önkéntes tevékenységéért az Év Önkéntese kitüntető címet adományozta, mely elismeréseket Habsburg György a szervezet elnöke adott át. A megyei ünnepség keretében Tatabányán id. Adolf Józsefné és Csorba Béláné a megyei elnökség elismerő oklevelében részesültek vöröskeresztes munkájuk elismeréséül. Szívből gratulálunk a kitüntetetteknek!
A Magyar Vöröskereszt Városi Szervezete természetesen a jövőben is folytatja karitatív tevékenységét a településen élő rászorulók megsegítésére. Havonta tartanak ingyenes ruhaosztást helyi és megyei adományokból. Élelmiszercsomagokat juttatnak el rászoruló családoknak és beteg lakótársainknak, több beteg gyermek gyógyszerellátását segítik, önkéntes véradásokat szerveznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése