2011. május 24., kedd

Kick-Box: 1 arany, két ezüst, 4 bronz

Szabó Z. Dominik és
madagaszkári ellenfele
Május 19. és 22. között rendezték meg Szegeden a XVII. Kick-Box Világkupát, ahol 27 ország közel 1000 versenyzője mérte össze tudását. A Zoltek SE hét versenyzővel érkezett csütörtök este a viadalara, ahol egyből a mérlegelés következett. A csapat tagjaitól megszokott módon most is mindenki „hozta a súlyát”. Rövidke pihenő után, pénteken cadet korcsoportban Scheirich Réka és Nyergesi Tamás egy-egy bronzérmet gyűjtött be. Szombaton az utánpótlás korúak light-contact küzdelmei következtek, ahol Nyergesi Tamás kemény bunyóval a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szabó Z. Dominik pedig egy madagaszkári ellenféllel került össze...

Ismét bebizonyította, hogy nem csak technikai tudása, de ”szíve” is van a küzdelemhez. Ellenfele a második menetben fejbe térdelte a nyergesi fiatalt. Dominik, miután leragasztották a szeme alatti sérülést, mintha mi sem történt volna ált vissza és küzdött még nagyobb elszántsággal. Sajnos ebben a küzdelemben Dominik 2:1-es pontozással alulmaradt. A madagaszkári fiú későbbi ellenfeleit könnyedén verte, így a Dominikkel való küzdelme akár a döntő is lehetett volna, ha egy kicsit kedvezőbb a sorsolás. Mivel az egyenes kieséses rendszerben nincs második esély, így Dominik érem nélkül zárta a versenyt. Csapattársai úgy vélték, hogy a klubon belüli versenyzők körében övé volt a nap mérkőzése.
A cadet korosztály után a felnőtt semi-contact, vasárnap pedig a felnőtt light-contact mérkőzések következtek. Hirsch Viktor az első körben elbúcsúzott a mezőnytől, így csapattársai segítésével töltötte a hátralevő időt.
Német Janka egy bronz és egy ezüstérmet szerzett. Az öt mérközés alaposan kifárasztotta őt, amit csak tudott, kihajtott magából.
Szántó Sándor bebizonyította, hogy a kick-box olyan, mint a biciklizés, azaz nem lehet elfelejteni. Sanyi az elmúlt másfél évben nem indult versenyen, ennek ellenére nem csak tudatosan, de látványosan is küzdött. Egy osztrák, egy azerbajdzsáni és egy roppant kemény lengyel ellenfelet is legyőzött. Így jutott el a döntőig, ahol az előző meccsen szerzett sérülés miatt nem tudta vállalni a küzdelmet. Tehát az ezüstérem került a nyakába.
Fenyvesi Márta a tőle várható módon feltette a pontot az ”i”-re, és vasárnap délután aranyérmet szerezett a csapatnak. Kemény, lengyel ellenfelét jó néhányszor fejbe rúgta, így az ellenfél pattogós kéztechnikája kevésnek bizonyult. Ezzel saját, 25. Világkupa aranyérmét teheti ki otthonában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése