2011. július 1., péntek

2021. Nyergesújfalu (a harmadik közzétett írás)


Az alábbiakban a diákújságíró pályázatra érkezett cikket tesszük közzé.

Ahogy Tát felől közeledünk a Tesco látszik. Olyan mint régen. A Zoltek sehol. Hol van? Lebontották miután a város úgy döntött, hogy megtisztítja a Dunát! Az egész ország tisztítja a Dunát! Na menjünk beljebb! Minden zöld, szemétmentes! Nyerges tiszta lett!:)
Az emeletes házak szépek, sok a szelektív hulladékgyűjtő, és a város elnyerte a “legtisztább város, címét”! Az iskolánk gyönyörű. Menő játszóterek vannak. Nincs szmog a levegőben! Mert mindenki leszokott a cigizésről, és repülő autók vannak. A marslakók június 8-án Nyergesen szállnak le! Az emberek elkezdték építeni a leszálló pályát! A marslakók így néznek ki: színük citromsárga, szemük 12 db, fogaik 2 db, nem bántanak csak a Pepsi-ért jöttek, kedvesek, kicsik, furik! Az ország zöld lett! Nem lyukad ki sehol az ózonlyuk! Egyre több Nyergesen a turista! Még a Duna utcánál a Mavilon-szállot felújították! A Duna vize olyan mint a tenger! A ronda, undorító zöld szín helyett gyönyörű átlátszó! Feltalálták az érintőképernyős telefon 2. változatát.
Így sokkal jobb a város! A hajók újrahasznosítják a szemetet és áram lesz belőle! Így működnek a hajók! Sok lett a templom, mindenki tudja, hogy Isten létezik!!!
A kukák újrahasznosítják a szemetet! A falevelekből készülnek a lapok, hogy ne vágjunk sok fát! 2 templom, 1-1 rendőrség, tűzoltóság, kórház van! Új járművek vannak, havonta egyszer szemétszedést rendezünk. Nyerges is beletartozik a fontos városokba! Feltalálta a nyergesi kórház a rák ellenszerét, és egy új állatfajt szaporítanak melynek neve: Ozkon!
Egy csomó növényt megettek, hogy tudjuk meg lehet-e enni! Amiket meglehet, zöldséget illetve gyümölcsöt csinálunk belőle! Nincs elnök hanem király van!!! Ezáltal nincs vita a pénzen! Aki a legalkalmasabb az király lehet! 3 évente választunk új királyt! És az aki meglopja a magyarokat azt akár 24 év börtönre is elítélhetik! Ráadásul rengeteg ember lett orvos. Én ügyvéd lettem! Próbálok minél többet visszaadni a természetnek! Majd elfelejtettem! Vége a világválságnak! Egy csomó mindent feltaláltunk és eladtuk más országoknak! Így a világ már tökéletes! (Az én szememmel így a világ felülről egy mosolygós arc:)!)
Fogarasi Ágnes (4/D)

2 megjegyzés:

  1. Hova tűnt az előző megjegyzésem ehhez a cikkhez? Mi van itt? rákosi-rendszer?

    VálaszTörlés
  2. Képzeld az előző megjegyzésedet minden szerzői joggal együtt megvette tőlünk a Svéd Királyi Akadémia Irodalmi Nobel Bizottsága - mer' az elnök épp nálam teázott vasárnap. Na mit szólsz? Megy a csekk majd, csak add meg a címedet hová vigye a postás.
    Ha ennyire benned van az írói véna, miért nem indultál diákújságírónak?
    Nem gondolod, hogy gyermekek írása alatt illetlenség olyan megjegyzést tenni, mint amilyet Te tettél vasárnap? Ha a világgal van bajod, ne egy negyedikes diák fogalmazása alatt éld ki magad. Kösz!

    VálaszTörlés