2011. július 7., csütörtök

Nemzetiségi Hét a Napsugár Óvodában

Idén a már hagyományos Nemzetiségi Hét máj. 23-27. között került megrendezésre. A hét minden napjára jutott valami jó program, sőt voltak napok, mikor délelőtt és délután is tevékenykedhettek gyerekek és szüleik egyaránt. A program összeállításánál az előző években jól bevált, kedvelt tevékenységeket igyekeztünk új tartalommal megtöltve megtartani.

Nagyon örültünk, hogy Pomázi Zoltán a hétfői napra elfogadta meghívásunkat.
Róla azt kell tudni, hogy korábban több mint 2 évtizedig kísérte zenekarával Halász Juditot a gyermekműsorain, az idősebbek pedig a country zene jeles hazai képviselőjeként ismerik. Tiszteletre méltó az a törekvése, hogy a mai napig egy szál gitárral járja az óvodákat (nemcsak Magyarországon), hogy minél több gyermek hallhassa élőben is a kiváló költők verseire írt fülbemászó, minőségi zenét, melyen korábban több generáció nőtt fel.
Mivel a mai világban a médiából sok káros dolog, kultúrszemét ömlik a gyerekekre is, ezért nevelőtestületünk is fontosnak tartja az igazi értékek felmutatását, legyen szó színházlátogatásról, gyermekkoncertről, népmese-vagy népzenehallgatásról.
A gyermekek aktív résztvevői voltak a koncertnek, segítettek az egyszerűbb hangszerek megszólaltatásánál, rajzolhattak koncert közben, s természetesen az előadóval együtt énekeltük a vidám dalokat.
A határon túli magyarlakta területekre is rendszeresen elviszi műsorát a zenész, s gyakran a zenén kívül adományokat is visz. Mi is boldogan vettünk át néhány CD-t.

Kedden délelőtt az udvaron a 4 csoportnak Kriszti néni tanított egy új, vidám német dalt, a régebben megismert német dalokba és körjátékokba is szívesen bekapcsolódtak kicsik és nagyok.
Délután a Pinocchió Bábcsoport lépett fel nálunk. A fotók tanúsága szerint nagyon hálás közönség voltunk. Aranyosak voltak a picik, akik természetesen szabályos párbeszédet folytattak a bábokkal, bele-belekotyogtak az előadásba.


Csütörtökön délelőtt a nagyok és néhány középsős sütit gyúrtak és formáztak nagy lelkesedéssel. Természetesen a sütés végét már nem várták meg, mert ismét táncház volt az udvaron, s érthetően ebből sem akartak kimaradni.
A Nyerges Tévé helyszínen dolgozó munkatársának is bizonygatták, hogy ez a süti sokkal jobb, mint a bolti. Meg is kínálták őt is, és ebéd után mind a 4 csoport megízlelhette az apró kezek által gyúrt diós és vaníliás kiflit.

Pénteken délelőtt a gyermeknap alkalmából fagylaltozni indultak a csoportok.
Délután pedig következett a hagyományos Családi Nap. Idén kevesebb volt a résztvevő, de aki eljött, az nagyon jól érezte magát. Gyermekekre és felnőttekre is mindenféle játékos feladatok vártak. A pontok összesítése után vártuk az izgalmas eredményhirdetést. Ez után pedig következett a nap fénypontja: a közös szalonnasütés, falatozás, beszélgetés. Az alsó udvarunk kiváló helyszín ehhez, kevés óvoda dicsekedhet ilyen pazar panorámával, a Dunának köszönhetően.

Képviselőink közül szeretnénk köszönetet mondani Fleith Péternének és Belányi Elemérnének a gyermekeinknek ajándékozott szép, színes labdákért.
A Nemzetiségi Hét programjait a Nyergesi Csemete Alapítvány támogatta.
 Burgi Lívia
Napsugár Óvoda


(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011 júliusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése