2011. július 7., csütörtök

Kemény munka = Lignanoi utazás!

Esztergom adott otthon az Utánpótlás Kick-Box Magyar Bajnokságnak, melyet Június 19-én rendeztek meg a városi sportcsarnokban. A Zoltek Se csapata  5 fővel vágott neki a viadalnak.




Mindenki meglepetésére a rutintalanabbak közé tartozó Kapu Brigitta semi-contactban két bravúros győzelmet is aratott, ezzel beküzdötte magát a döntőbe, ahol, az előző két fáradalmas meccsét követően  már nem tudott győzni, de ezüst érme így is hatalmas teljesítmény.
Éppen csak gratuláltunk Briginek, már ismét a tatamihoz szólítottak egy Zoltekes versenyzőt. Scheirich Réka következett, szintén semi-contact szabályrendszerben. Réka már rég nem látott elszántsággal küzdött és a fináléig menetelt, ahol sajnos ellenfele jobbnak bizonyult, így Rékának be kellett érnie a második hellyel.
A lányok küzdelme után következhettek a fiúk. A szintén újoncnak számító Uzsák József remek teljesítménnyel a dobogó 3. fokára állhatott fel. Őt követte Nyergesi Tamás, aki semi-contact és light-contact szabályrendszerben is egyaránt bronzérmet zsebelt be. Így Tomi már biztosan utazik az utánpótlás Európa Bajnokságra!
Kapu Brigitta éppen csak rápihent semi-contact mérkőzéseire, már ismételten húzhatta kesztyűjét. Következett a light-contact, ahol már látszódott, hogy a másik szabályrendszer küzdelmei eléggé kivették az erejét. Azért így is sikerült egy újabb bronz medált gyűjtenie a csapatnak.
Végül, de nem utolsó sorban következett Szabó Z. Dominik, aki a csapat legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Hatalmas csatákat megnyerve Magyar Bajnoki címmel térhetett haza, és ezzel „jegyet váltott” magának az Európa Bajnokságra. Ezt az aranyérmet megfejelte még azzal, hogy kick-light szabályrendszerben is a tatamira lépett, ahol második helyen végzett.


Az éves ranglista és a mostani verseny alapján három versenyzőnk, név szerint Scheirich Réka, Nyergesi Tamás és Szabó Z. Dominik is képviselheti egyesületünket, városunkat és országunkat a szeptember elején megrendezésre kerülő Utánpótlás Európa-bajnokságon, az olaszországi Lignanoban.
Gratulálunk!


A mai napon nagyszerűen küzdöttek versenyzőink. Meghozta gyümölcsét a rengeteg edzés, végre mindenkin látszott a győzni akarás. Rövidke pihenő után kezdődhet az alapozás és két edzőtáborral a felkészülés az Utánpótlás Európa-bajnokságra. Nehéz feladat lesz ez. A fiataloknak a nyár során sok áldozatot kell hozniuk. Nyaralás helyett edzőtábor, kikapcsolódás helyett napi két-három edzés. Az esztergomi és a dorogi csapattal karöltve, Zrínyi Miklós mesteredző vezetésével olyan munkát tudunk végezni, melyet kick-boxos berkeken belül sokan megirigyelnek – tette hozzá Hirsch Viktor és Szántó Sándor.

(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011 júliusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése