2011. július 18., hétfő

Testvérvárosi látogatók és adomány Karlsdorf-Neuthardtból


 
Június 15-én este érkezett Nyergesújfalura testvérvárosunk Karlsdorf-Neuthardt polgárainak adományaival Rudolf Schlindwein, Alfred Riffel és Roland Weschenfelder az egyházközség, a vöröskereszt és az FC Germania Sportegyesület képviseletében.
 
Szerda este a Német-Magyar Baráti Kör és a Vöröskereszt vezetése fogadta a vendégeket.
 

Másnap délelőtt a Magyarországon tartózkodó Helmut Schmittinger alpolgármester adta át az adományokat. Mihelik Magdolna polgármester, a helyi vöröskereszt, illetve a Gyermekjóléti Szolgálat képviselőinek jelenlétében Schmittinger úr elmondta, hogy a karsldorfi polgárok szívesen és örömmel gyűjtik és adják adományikat. A teherautó ruhaadományt, gyermekjátékokat, a Szent Mihály Idősek Otthona részére konyhai eszközöket tartalmazott. Ezen túlmenően a tartományi vöröskereszt számítógépeket és azok tartozékait küldte Nyergesújfalura, célzottan az óvodák, iskolák, az idősek otthona, a vöröskereszt, valamint a mentőállomás és a tűzoltóság részére. Ezek szétosztására a dokumentálás után kerül sor.
 
Mihelik Magdolna polgármester megköszönte az adományokat és ígéretet tett arra, hogy a kijelölt szervezetek a legmegfelelőbb helyre juttatják el azokat.
A vendégek ezt követően látogatást tettek a Dr. Tábori Lajos Rendelőintézetben és a felújított általános iskolában. Elismeréssel szóltak a fejlesztésekről.


(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó júliusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése