2011. július 14., csütörtök

II. Komárom-esztergom megyei fotópályázat

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat az Esztergomi-Kertvárosi Féja Géza Közösségi Házzal együttműködve fotópályázatot hirdet.




A pályázat célja: a megye kortárs fotóművészetéből vándorkiállítás rendezése

1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól függetlenül.
Résztvevőket várunk: Komárom-Esztergom megyéből és az ISTER-GRANUM Eurorégó területéről.

2. A pályázat témája: a magyar táj és élet Európában

- A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek 1-2 évnél nem régebben készültek. Az előző évi pályázaton díjazott képeket nem fogadjuk el.

- Egy pályázó maximum 10 db – DIGITÁLIS képet küldhet be e-mailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők az esztergomi Féja Géza Közösségi Házban). Sorozat nem adható le, csak egyedi kép. A kiállítási képek költségét, nagyítását a rendező intézmény vállalja.

- A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 DPI, A/4-es méret. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a 10 Mb-ot. Óriáslevelet, tömörítést ne küldjenek.

- A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó CSALADNEVE_KERESZTNEVE_Akeprovidcime JPG kiterjesztésben.

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető: www.kemoh.hu, www.kunymuzeum.hu, http://fejageza.uw.hu, oldalról a fotópályázat menüpontból, vagy személyesen is kérhető Tatán, a Német Nemzetiségi Múzeumban (Tata, Alkotmány u. 1.), illetve Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban előzetes időpont egyeztetés után. A nevezési lap beküldhető e-mailen is, de csak doc. formátumban. A nevezési lapra kérem, hogy írják rá a nevezési díj befizetésének napját és a befizetés módját.


- A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 1500 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fotót küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők fordítani.

A nevezési díj befizethető postai „rózsaszín” csekken is címünkre: KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága. 2890 Tata, Alkotmány u. 1. Ebben az esetben feltétlenül írják rá a csekkre, hogy KÖZMŰVELŐDÉS-fotópályázat.

A nevezési díj átutalható, de csak azon a néven, amely a nevezési lapon is szerepel. A megjegyzés rovatban itt is kérjük feltüntetni: közművelődés-fotópályázat. Számlaszámunk: 11600006-00000000-25215878.

Befizethető személyesen is Tatán, a Német Nemzetiségi Múzeumban (Tata, Alkotmány u. 1.), előzetes időpont egyeztetés után. Husz Kata: 20/362-3008.


Beküldési cím: muzeum.kozmuvelodes@gmail.com, vagy személyesen leadható CD-n, vagy postai úton. KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága 2890 Tata, Alkotmány u. 1.


- Díjazás: 1-5. díj: oklevél és tárgyjutalom. A zsűri által beválogatott alkotások egy megyei vándorkiállításon kerülnek bemutatásra, melynek első helyszíne: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház, illetve a kiállítási anyagból tervezzük a 2. megyei fotóművészeti kiadvány kiadását is.


A zsűri a beadott fotókból válogatja ki a megyei kiállításon bemutatásra kerülő műveket (helyszín: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház), illetve a megyei kiállításra javasolt művekből a legjobbakat 2011 őszétől Megyei Vándor Kiállításra küldi.

Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének időpontja folyamatos 2011. július 30-ig.

Zsűri: 2 megyén kívüli, 1 megyei szakértő

Zsűrizés: 2011. augusztus 15-ig. Értesítés a zsűrizés eredményéről: a Fotósélet hírlevelében, a www.mafosz.hu, a www.kunymuzeum.hu, http://fejageza.uw.hu oldalon augusztus 15-től.

Az eredményhirdetés 2011. szeptember 8-án a pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitója alkalmával lesz Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban.

Kiállítás időpontja, helyszíne:

2011. szeptember 8. csütörtök 17.00 Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház.
2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.
Telefon: 33/319-376, E-mail címe: fejageza@invitel.hu
Honlap címe: http://fejageza.uw.hu

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők:

Husz Kata 20/362-3008.
KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága
2890 Tata, Alkotmány u. 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése