2011. július 1., péntek

Nyergesújfalum a jövőben (második közzétett írás)


Az alábbiakban a diákújságíró pályázatra beérkezett írást teszünk közzé.

2021-ben járunk, mindjárt itt a nyár. Nagyon meleg van és napozgatunk. Felpillantok az égre és mit látok? – egy repülő autó úszik a felhők között. El sem tudnátok képzelni, mennyit fejlődött a mi kis városunk az elmúlt tíz évben. Szinte már egybeépült a környező településekkel. Végre megvalósult gyermekkori álmunk, elkészült az új Sportcentrum, ahol nem csak focizni lehet, más sportot is kipróbálhatsz például: squasholhatsz, úszhatsz, teniszezhetsz, atletizálhatsz.
A focicsapatunk – élen az öcsémmel – a napi edzését itt folytatja. A beléjük fektetett sok munkának, edzésnek köszönhetően NBI-es csapata van városunknak. A következő évben bajnokságot szeretnének nyerni és a Bajnokok Ligájában indulni. Reméljük, addigra elkészül az új 20.000 férőhelyes – minden igényt kielégítő Stadionunk, hogy helyben tudjuk fogadni az ellenfeleket. A helyi fiatalok törzshelyévé vált a Centrum – mindenki talál kedvére való elfoglaltságot. Ha sportolni nincs kedvünk, de egy kis kényeztetésre vágyunk a masszás szobában vagy a szaunában feltöltődhetünk. Az idősebb korosztály a természetjáró szobában töltheti megérdemelt szabadidejét. Itt futószőnyegen gyalogolgatnak és közben kivetítőn országunk gyönyörű városainak, falvainak utcáin érezhetik magukat.

A Duna-parti kikötőben sorban állnak a szebbnél-szebb yachtok. Idén nálunk kerül megrendezésre a Yacht-Világkupa magyarországi futama. A kikötő mellett épült fel az új 50 méteres uszoda, ahol Cseh László tartja utánpótlás edzéseit. A tiszta Duna vizében úszkálva megpillantok egy vízi autót.
Lassan vége a nyárnak és vissza kell költözni a főiskolába. Az általam álmodott jövőben az orvostudomány olyan magas szintekre fejlődik, hogy az összes halálos betegségre megtalálják a gyógyírt. Jómagam a főiskolán a divattervezés mellett – ami még gyermekkori álmom volt –, második szakként betekintek a gyógynövény termesztés tudományába. Divatbemutatókat itthon is tartok. Legtöbbször az új Művelődési Központban. Legszívesebben a fiataloknak tervezek utcai viseletet. Bemutatóimon helybéli tinik viselik ruháimat, akikkel már több országban megfordultunk. A városi TV-ben állandó műsorom van. Szeretek a lelkes kisgyerekekkel beszélgetni. Tegnap a családommal és még 2000 nyergesi lakossal közösen élveztük az óriási szabadtéri Színházban a helyi színjátszó kör „Nyárzáró” előadását. Igen ügyesek voltak. Nekem legjobban a Búzás-hegy akusztikája tetszett. A színészpalánták az új Művelődési Központban tartják próbáikat. A központ különböző programokat kínál a környező települések lakosainak. Bertáné Lőcsei Krisztina iparművésznél tanulhatjuk az anyagozás-, neves festőinktől a festészet művészetét.

A Szabolcsi Bence Zeneiskola növendékei idén is megnyerték a nemzetközi fúvószenekari versenyt.
Városunkban rendszeressé vált a környezetbarát életmód. A mi családunk is részt vesz a szelektív hulladékgyűjtésben. Emellett az idei évben a Magyar-hegyen gyűjtöttük a véletlen elveszített szemetet.
Néhány lelkes fiatal felismerte a falusi turizmusban rejlő lehetőségeket és kulturális fesztiválok szervezésével idecsalogatták az ország más részéről is a turistákat. “Határok nélküli” fesztiválunkon testvérvárosunk fiatal művészei rendszerint fellépnek. Így fejlődne Nyergesújfalu az én mesém szerint. Jó lenne, ha a jövő ilyen modern lenne. Ilyennek képzelem el a jövőt.
Papp Eszter (4/D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése