2011. július 4., hétfő

Duna-parti családi hétvége júliusban


Legértékesebb kincsünk, mégis, alig látogatjuk. Pedig, ahogy teltek-múltak az évezredek, évszázadok, évek, a Duna minden korban fontos szerepet töltött be az itt élők életében. Eleink itt halásztak, aranyat és ruhát mostak, fürödtek, randevúztak, táncoltak a régi hajóállomás mólóján. Kerestek menedéket és harcoltak, védték a stratégiai ponton emelt erődítményt.
Ma a vízi sportélet és a horgászat hívja a Dunához a nyergesieket. Ritkábban a pihenés. Igaz, nincs olyan adottságunk, mint a szomszédos településeknek. A szeszélyes folyam napok alatt ellepi a keskeny fövenyt.

Ezért engedje meg a kedves Olvasó, hogy a júliusra tervezett Duna-parti családi hétvége programját később dobjuk postaládájába. Az biztos, hogy változatos, családbarát programokat szervezünk két helyszínre: a művelődési ház elé július 21-22-re (lásd a hátsó oldalon "Nyergesi nyár" ajánlóját) és a Duna-partra: zenével, tánccal, sportprogrammal, kreatív foglalkozással, bográcsozással, családi versenyekkel.
Célunk, hogy a minden korosztálynak tartalmas időtöltést kínáló programokkal lerakjuk egy jövőbeni kiemelt városi rendezvény alapjait is.

MM

(Nyomtatásban megjelent a Nyergesi Hírmondó 2011 júliusi számában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése