2011. július 20., szerda

Hétvégi programok


Július 21-étől 23-ig esténként szabadtéri programok várják a nyergesieket: csütörtökön este 20 órakor csíkszeredai fiatalok, a Csíkzsögödi Harom Néptánccsoport új néptánc-színházi produkcióját mutatja be az Ady Endre Művelődési Ház előtti téren – rossz idő esetén a színházteremben - Teremtés-történet címmel. Az előadás után Maloványi László és Kerle Tibor gitározik. Pénteken 18.30-tól a nyergesi táncsoportok fellépése után szintén helyi formáció, a Trick zenekar következik: a fiatalok tavaly megnyerték a balatonboglári Légrády tehetségkutatót, első helyen végeztek a tatabányai Peron-on és másodikok lettek a paksi amatőr pop-rock-jazz tehetségvadászaton. A koncert alatt Ferenczi Gábor fényfestő akciója látható a művelődési ház falán. Ezen az estén megemlékezünk a nándorfehérvári diadal 555. évfordulójáról. 21:30-kor könnyebb műfaj következik, a Szalai Band utcabálja zárja az estét.
Szombaton 16 órától - ha az idő tűrhető lesz - elkezdődik a nyergesi Duna-part meghódítása: fövenye, ha eltekintünk a kajak-kenu szakosztály eseményeitől, eddig még nem látott szervezett szabadidős programot.
Az általános iskola főúti épülete mögötti Duna-szakaszon tűzoltó-búvárok mentenek autót. Kézműves foglalkozások dolgozzák fel a folyam kincseit és nem marad el mécsesek vízre bocsátása sem. Homokvár-építés, vízi élőhelyek kialakítása, csónakáztatás, íjászat, ügyességi versenyek, tábortűz és közös szalonnasütés várja a családokat.

Az augusztus 20-án folytatódó, minden korosztálynak kellemes nyár esti időtöltést kínáló programokkal lerakjuk a 2012-es Duna-parti nagyrendezvény alapjait is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése