2011. július 11., hétfő

JEGYZŐT VÁLASZTOTT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

A városunk jegyzői álláshelyére meghirdetett pályázatra összesen hatan adták be jelentkezésüket: öt jogász és egy államigazgatási főiskolai végzettségű pályázó, akik közül öten jelentek meg a képviselő-testületi ülésen.
A testület az elé került jelentkezők közül vita nélkül, egyhangú szavazással Dr. Szolnoki Imrét választotta meg, aki augusztus 2-ától tölti be hivatalát.

Az új jegyző nyolc éve Esztergom aljegyzője - ez idő alatt időszakonként jegyzői feladatkört is ellátott - emellett a kistérségi munkaszervezet vezetője. Korábban egy budapesti kerület oktatási- és művelődési irodáját vezette és az APEH jogtanácsosaként is dolgozott.

Június elején mondott le aljegyzői tisztségéről Esztergomban - közös megegyezéssel nem távozhatott, hiszen nem ült össze a képviselő-testület.

Volt munkatársai szerint szigorú, következetes és igazságos jegyzőt választottunk.

MM

10 megjegyzés:

  1. Ez a meggyesnek az embere? Mert ,akkor nekünk végünk!

    VálaszTörlés
  2. Helyesen Meggyes Tamás. Úgy gondolom e rövid hírből nem szűrhető le, hogy a megválasztott jegyző kinek az "embere". A következetes, szigorú és igazságos jelző az egykori esztergomi polgármester minden kollégájának kijár? Mer' akkor semmi gond sincs. Apropó kérdés: Engem az előző ciklus testülete választott meg művház vezetőnek. A formállogika szabályai szerint akkor én az ő emberük vagyok? Uhhh!

    VálaszTörlés
  3. Hát igen vannak ,akik ugyanolyan lelkesen kiszolgálják az mszp-t is meg a fideszt is. Egyébként más tészta a politikai kinevezés és más a kulturális.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Csak!

    Természetesen tudjuk, kit választottunk. Mint említettem, minden képviselő megszavazta az új jegyzőt, azért, mert meghallgatásakor olyan szakmai hozzáértésről tett tanúbizonyságot, ami mindenki számára meggyőző volt. Egyébként: az esztergomi hivatal munkája - a jelenlegi állapotban nyilván már vannak problémák a betöltetlen álláshelyek miatt - nem minősíthető gyengének, sőt. Ha végignézzük az utóbbi tíz év beruházásait (beleértve a megtervezetteket meg nem valósultakat, hiszen a hivatali munka abban is benne van), az intézményrendszert, stb., csak erős hivatalt feltételezhetünk.
    Ahol az aljegyző nem a gazdasági osztályt felügyelte.
    Az, hogy kinek lesz vége és miért, más kérdés, a hivatali munkatársak biztosan más elvárásokkal találják magukat szemben, mint eddig. Végük csak nem lesz:-)
    Véleményem szerint jegyzői tekintélyre szükség van: ennek alapvető feltétele, hogy függetlenedjen a politikától. Ahhoz, hogy a törvényesség biztosítva legyen, nem szabad függésbe kerülnie a gazdasági élet szereplőitől sem. Így képzelem a jegyzőt és úgy érzem, ebben a tekintetben is jól választottunk.
    Üdvözlettel: Mihelik Magdolna

    VálaszTörlés
  5. Kedves Csak és kedves nyergesiek!
    Azt gondolom új seprű jól seper! Ne stigmázzunk , kérem! Leendő jegyzőnk, egyébként pedig következetes és jó ember! Mindenkinek jó pihenést kívánok a nyárra, az árokásást meg hagyjuk "ajtón kívül"!
    Üdvözlettel:László András Ernő

    VálaszTörlés
  6. Én Ernővel értek egyet. Hajrá jegyző úr!!!

    VálaszTörlés
  7. Vannak olyanok is, akik nem keresnek mindenben politikát és a feladatukat végzik lelkesen, nem a főnököt nézik, hanem az ügyfeleket, klienseket, kultúrszomjasokat, stb. szolgálják ki.

    Azt ne boncolgassuk, mely pártok tagjai választják meglepő módon "testvérpártjaikat". Tudjuk politológiából, ez a politikusok természete: mindegy, milyen áron, csak közel a hatalomhoz. Persze, ez is csak általánosságban igaz.

    Egyébként harmadszor szögezzük le: nem pártokról van szó, minthogy a döntés sem politikai, kizárólag szakmai. Próbáltam ezt fentebb egyértelművé tenni.
    MM

    VálaszTörlés
  8. Jó! Remélem a polg.Asszonynak igaza van. Bár nem tartom szerencsésnek,hogy pont Esztergomból választottak jegyzőt. Onnan ,ahol nagyon sok gond volt az utóbbi város vezetés alatt. Na ,mindegy! Jó munkát kívánok!

    VálaszTörlés
  9. Tétel:
    1. A polg. asszonynak mindig igaza van.
    2. Ha mégsem akkor az első szabály lép életbe... :-)
    De ez csak vicczz!!! Végre egy dologban konszenzus felé mozgunk.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Csak!

    Mivel aljegyzői mivoltából adódóan semmiféle eljárás nem folyik ellene, nem kell aggódnunk. Mivel rengeteg problémát ismer épp az esztergomi események által, tudásban nehéz utolérni. Azt sem tartanám szerencsésnek, ha kisebb településről választottunk volna, hiszen ott a jegyző vezetői tehetsége kevésbé tud kibontakozni (hiszen maga is sok ügyintézői feladatot kell, hogy ellásson). Nem beszélve arról, mennyivel szűkebb az önkormányzat által ellátott feladatok köre, ezek felügyeletét se itt tanulja meg valaki.

    Köszönöm és bízzon nyugodtan benne:
    MM

    VálaszTörlés