2011. július 27., szerda

Határok nélkül

Kedves címet adtam e (ri)posztnak, mert ez nem cikk vagy kedves bejegyzés. Mert nem lehet az. A blog facebook oldalán még pénteken közzétettük a Duna-parti Családi Nap elhalasztásáról szóló hírt, mellé képet applikáltam:
Őt. Merthogy ennek az autónak küldetése, funkciója volt. Ennek az éltes korú, mára kiszolgált és forgalomból teljesen kivont "varbli"-nak az lett volna a szerepe, hogy a nyergesi tűzoltók a családi nap nyitányán a nagy folyóból szépen kihúzzák (ja, előtte tizenöt méterre belekergetik).
Látványos vízi mentés, technikai mentés búvárokkal és motorcsónakkal látványos bemutató...
A szombatot elvitte a víz - hisz a Duna 4 métert emelkedett és az égi áldás is folyamatosan áztatta a  nem létező parti fövenyt, így e matuzsálem az augusztusi családi nap bepótlásáig maradt volna az iskola hátsó udvarán. Szépen csendben, senkit sem háborgatva, mondjuk leginkább egészben.
De hogy az élet szép és izgalmas legyen, erős emberek a bemutatóra ideszállított autót már hétfőn kezelésbe vették (szélvédő szétver, ajtó leszaggat), majd tegnap délután már a tűzoltóknak és a rendőröknek adtak munkát. Felgyújtották...
Ez maradt belőle. A roppant erős és bátor emberek levonszolták a védtelent a vízpartra és felgyújtották. A keletnémet ipar volt remekét ajándékba kaptuk egy kereskedőtől, az autót felajánlásképpen nyergesi vállalkozó a saját költségén szállította ide a családi napra.
Aztán ez lett belőle. Családi nap helyett csúfos és szánalmas vég, rendőrségi vizsgálat és valódi tűzoltás mert azért szépen fellocsolták az égetéshez az atyafiak. Jó buli volt, mi?
A cím? Igen-igen. A butaságunk és a vandalizmus valóban nem ismer határokat.

9 megjegyzés:

  1. Felháborító és elszomorító ami történt.Nem értem egyesek hogyan veszik a bátorságot és csinálnak ilyen illetve ehhez hasonló dolgokat(?).A baj csak az,hogy akik ezt teszik azok még büszkék is magukra:(!!!Nem veszik észre mekkora kárt tesznek.....

    VálaszTörlés
  2. ...hát ez van, ez a mi "dolcse vítánk"

    VálaszTörlés
  3. Meg lehet tippelni kik lehettek? vagy az már rasszizmusnak számít?

    VálaszTörlés
  4. Tippelni szabad az még nem rasszizmus, csak itt nem engedem meg hogy légből kapjunk elő vádakat (Még a rendőri jelentést sem olvashattam, minek kezdjek el képzeteket gyártani). De ha arra célzol hogy ennek az értelmetlen marhaságnak esetleg van etnikai jellegzetessége - hát akkor inkább lottózz. Ott kilencven számból kell eltalálnod a nyerő ötöst - itt meg nyolcezerből(?) kéne azt a pár eszetlent meglelni. Ez sem könnyű.

    VálaszTörlés
  5. Nem hinném ,hogy nyolcezerből kell keresni! A többség nem tesz ilyet. Ezeket az emberi roncsokat pár százas kisebbség között kell keresni. Remélem meg lesznek! Méltó büntetésben kell részesíteni ezeket!

    VálaszTörlés
  6. Mondtam már hogy jó a profilképed? Azt sejted, hogy nem prejudikálunk. Nem vágjuk a ködöt. Legyenek meg a tett(v)esek - én is ezt kívánom: Haragudnom illene rájuk - mégse tudok. No persze azért jól összehúznám a szemöldököm és a bokájukat is jól megütném - ha meglesznek.
    De mi lenne a méltó büntetés számodra?

    VálaszTörlés
  7. bocs, számukra - félreérthetően fogalmaztam

    VálaszTörlés
  8. De Vorkután én lennék a smasszer - ne politizáljunk kérem e cikk alatt... :-)

    VálaszTörlés