2011. április 5., kedd

Elbúcsúzott a farsang... Bálozott és bulizott a város apraja-nagyja

Színpadiasan
Nagy napra virradtak március 5-én a Benedek Elekes óvodások! Elérkezett a várva-várt farsangi mulatság napja, amely idén a Művelődési Házban zajlott. Az óvónők gondoskodtak a műsorról és a bálterem díszítéséről. A szülők játékokat, könyveket vittek otthonról a megunt, vagy alig használt arzenálból.

Fazekasné Lakner Mónika köszöntője után a nagycsoportosok palotás táncában gyönyörködhettünk. Nemcsak a szép koreográfia, az ünnepélyes öltözet csalt többek szemébe könnyeket, hanem az is, hogy ezek a gyerekek utoljára léptek óvódásként erre a színpadra.
Pártás leánykák, mellényes legények következtek. Láthattunk szép kapus, vonulós, párválasztós játékokat, mozgással kísért mondókákat, farsangi dalocskákat. A műsorok után előkerültek a leplek, szárnyak, tüllök és fátylak.
Bokrétába lehetett volna szedni a tündérvirágszálakat, de megnyugvásul szolgált, hogy a sárkányok, dinók és vadállatok között voltak „rendfenntartó” szuperhős pókemberek is.
Szladik Tibor jóvoltából a vonatos vonulóstól a kacsás guggolósig volt minden, ami a talpalávalót biztosította. A büfékben fogyott a szülők által hozott sütemény és üdítő. Hamar gazdára találtak a zsákbamacskák is.
De itt még nem volt vége! Minden év húshagyó keddjén, vagyis idén március 8-án még egy csoportfarsangot is tartanak az óvodában. Ekkor már az óvó nénik, dadusok is beöltöztek. Seprűtánc és fánkevés is tarkította az eseményt. Míg a művelődési házban a színpadiasság uralkodott, addig a csoportfarsangokon az itt oly jellemző bensőséges hangulat. Ezért is szeretjük ezt az óvodát!


Naszák Róbertné




Napsugarasan

Régóta készültek már a gyerekek a Napsugár Óvodában is, hogy végre felvehessék a szebbnél-szebb és ötletes jelmezeket. A helyszín idén is a Don Bosco Gimnázium tornaterme volt. Az óvoda dolgozói szépen feldíszítették a tornatermet. Délután kezdetét vette az ünnepség. Kicsiktől a nagyokig végig csodálhatták a sokat gyakorolt műsorokat. Aztán megkezdődött a tánc. A talpalávalót Padányi Balázs biztosította. A délutánt tovább színesítette a sok finomság a büfé kínálatából, zsákbamacska, tombola. A gyerekek fáradtan és boldogan, sokan tele ajándékokkal mentek haza. Élményekben gazdag délután volt!
Hálás köszönet az óvónőknek, dadusoknak a felkészítésért, koreográfiáért, díszítésért, ötletekért, vidámságért, szeretetért! Külön köszönet a támogatásért a szponzoroknak: Don Bosco Gimnáziumnak a tornateremért, Padányi Balázsnak a zenéért, szülőknek a büféért, zsákbamacskáért, tomboláért, Dr. Padányi Katalin, PZ Bau Kft., Frutéria Zöldség-Gyümölcs, Palotás Ernőné, Küss Kft., Haselmayer Tamásné, Kitty Függöny, Kicsindy Erika, Kaj-tárné Kiss Erika, Ulviczki Katalin, Fenyvesi Mónika, Schalk Anna, Merantin Kft., Szeifert Károly, Spectre Medic Bt., Varga Zsolt



Családiasan


Arra még nem volt példa városunkban, hogy egy iskolai osztály gyerekeinek szülei együtt bálozzanak gyermekestül. Idén ez is megtörtént. Ritka összetartásról tett tanúbizonyságot a Kernstok iskola 2/A osztálya. Szülők és gyerekek egyaránt beöltöztek ötletesnél ötletesebb maskarákba, és egy felejthetetlen délutánt-estét töltöttek el együtt a Térségi Házban. Apukák és anyukák változtak át Piroskává és farkassá, Cézárrá és Nils Holgersonná, hogy néhány órára ők is gyermeki örömmel vetélkedjenek, táncoljanak, falatozzanak és mulassanak csemetéikkel. Egy biztos: erre a farsangra mindenki sokáig fog majd örömmel emlékezni.

Önfeledten

Minden asztal benépesült a Szülők, Nevelők Iskolaavató Bálján. A felújított iskola aulájában az érkező vendégek lenyűgözve forgatták fejüket. Valóban impozáns látványt nyújt a megújult épület, különösen báli díszbe öltözve. Szlávik József igazgató megnyitó szavai után Pázmándiné Györke Gyöngyi képviselőasszony méltatta a felújított iskolát. A nagyérdeműt a felsős diákok szórakoztatták kedves műsorral és egy filmet is levetítettek az iskola múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Aztán kezdődött a bál, tánccal, tombolával, vidámsággal, hajnalig…



Hagyományosan

Német farsangi szokásokat mutattak be március 3-án a Szalézi-Irinyi Középiskolában a „Landeskunde” német nyelvű vetélkedőn. 11 csapat ismertette a német nyelvterület színpompás farsangi szokásait. Beszámolókkal, vetítésekkel – népviseleti vagy farsangi öltözetekben. Külön feladat volt a német farsangi receptek felkutatása és elkészítése.
A versenyt megtisztelte jelenlétével Mihelik Magdolna polgármesterasszony, Papp Olivérné német kisebbségi képviselő, valamint Havasi József szalézi atya, aki hosszú évekig Ausztriában gyakorolta hivatását. A versenyt a legfiatalabbak, a 7/H osztály csapata nyerte. Köszönet Vachajáné Kisgyőri Szilvia és Tafferner Ingrid némettanároknak a kiváló szervezésért!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése