2011. április 30., szombat

Legnagyobb adózók fóruma

A korábbi hagyományokat folytatva, Mihelik Magdolna közvetlen beszélgetésre hívta meg a “legnagyobb adózókat” – azokat a vállalkozókat, akik legtöbbet fizetnek a város kasszájába.
A meghívás elsősorban helyi vállalkozóknak szólt. A nem titkolt cél az volt, hogy a megjelentek ötleteikkel, véleményük kinyilvánításával segítsék az önkormányzat munkáját, célkitűzéseit. A polgármester asszony részletes tájékoztatást adott a várost érintő, még az elmúlt évben kezdődött fejlesztésekről, beruházási munkákról, a várost érintő eseményekről. Beszédében ismertette az idei évben legszükségesebbnek ítélt feladatokat és a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére jövőben elkészíthető beruházási terveket, szólt a város ez évi programjairól. A vártnál kisebb számban megjelent vállalkozók közvetlen beszélgetés keretében vitatták meg a város fejlődésének, az itt élő emberek jobb életterének lehetőségeit.
Többek között szó esett az Ady Művelődési Ház jelenéről és jövőjéről, a Kernstok-villáról, a Térségi Közösségi Házban olvasósarok létrehozásáról, ugyanitt internetes tanfolyamok szervezéséről. Szó esett  az Idősügyi Tanács megalakításáról, a támfal kopárságát megszüntető vadszőlő telepítésről. A fórum vendégei egyetértettek abban, hogy jobban ki lehetne használni a Duna közelségét, hasznos lenne a hátsó szakaszt feltölteni, esetleg padokat elhelyezni.

Még mindig kevés a színvonalas szórakozóhely, kevés az étterem. Csak a pincesor van, a fiatalokat jobban a városban kellene tartani, még több programmal a városhoz kötni őket. Területeink szétforgácsolódtak, jó lenne jobban összetartani. Eternit továbbra is a senki földje, legalább buszjárat kihelyezésével össze lehetne kötni a város frekventáltabb részével.
A helyi vállalkozók támogatása továbbra is célkitűzés marad, remélhetőleg többen fognak majd a pályázati lehetőséggel élni. Más városok példájára Nyergesújfalun is lehetne vállalkozók utcáját alakítani, zártabb közösségeket létrehozni. Meglepetés vendégként a polgármester asszony felkérésére Daróczi Gabriella énekművész bizonyította tehetségét a megjelentek előtt színvonalas műsorával.
KTné








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése