2011. április 5., kedd

Tavaszi megújulás


Kertbarátok figyelmébe
Legkorábban rügyezik a köszméte, a ribiszkebokor és málnatő, ezért kezdjük a munkát ezekkel! A pincében teleltetett gumókat (például: Gladiólusz gumók) lehet már hajtatni. A gumókat cserépbe ültetjük és 10-15 Celsius-fokos helyiségbe visszük. Az orgona és rózsalonc metszési ideje is elérkezik lassan, ne feledkezzünk meg róluk sem.



Virágkedvelőknek
Ha nem csak egy-két napig szeretnénk gyönyörködni az ajándékba kapott vágott virágokban, próbáljuk ki az alábbi praktikákat. A szárról a vázába kerülő részről távolítsuk el a leveleket:
– ha hűvös, esetleg párás helyre kerül a váza, tartósabbak lesznek a virágok;
– a langyos, 20 fokos víz képes a leggyorsabban felszívódni
– virágos, fás szárú cserjék (orgona, bangita) szárvégeit levágás után zúzzuk össze, így könnyebben tudják felszívni a vizet.

Méregtelenítés természetes úton – és olcsón
Drága kúrák helyett mi magunk is megtehetünk néhány dolgot az egészségün-kért. A méregtelenítésre legalább kétszer két hetet szánjunk. Ez alatt igyekezzünk minél kevesebb tartósítószert tartalmazó élelmiszert fogyasztani. Nem baj, ha az élelmiszerpultnál elolvassuk, hogy a mit tartalmaznak a termékek. Legalább két li-ter folyadékot igyunk naponta. Sétáljunk naponta legalább 20 percet. Étkezések után igyunk meg egy csésze csalánteát. A csontokat is erősíti, fokozza a hormonműködést és zsírégetést. 

Gyógyító hahota
A nevetés a legjobb stresszoldó. A megfeszülő izmok szinte szó szerint átmasszírozzák a belső szerveket. A tavaszi megújulás részeként tehát keressük bátran a vicces, tréfás embereket, a jó kedélyű társaságokat!

„Értréning”
Ha sokáig kell álló helyzetben tartózkodnia, a következőt ajánljuk: álljon lábujjhegyre, majd szép lassan gördüljön át a sarkára. Az enyhén hintázó mozdulatok jótékony hatást gyakorolnak az érrendszerre. Ha ülő munkát végez: amilyen gyakran csak megteheti, rakja fel a lábát egy székre, a lábfejével pedig körözzön jobbra és balra. A művelet eredményeként javíthatjuk pangó keringési rendszerünket.

Összeállította: Kovács I. Tamásné 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése