2011. április 5., kedd

A tiszta és virágos Nyergesújfaluért


Nyergesújfalu város tisztasága, az itt élők környezetének szépítése és egészségesebbé tétele érdekében Nyergesújfalu Önkormányzata meghirdeti “A tiszta, virágos Nyergesújfaluért – 2011 versenyt”.

Az önkormányzat képviselő-testülete közös összefogásra szólítja a város lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy segítsék megvalósítani az idén először meghirdetendő „Tiszta, virágos Nyergesújfaluért” mozgalom célkitűzéseit környezetünk tisztán tartásáért, közterületeink ápolásáért, fák, virágok ültetéséért, gondozásáért. A megmérettetés elsődleges célja lakókörnyezetünk esztétikusabbá, vonzóbbá tétele a környezetvédelem és településtisztaság szempontjainak figyelembe vételével. A versenyben részt vesznek mindazok, akik lakókörnyezetük közterületein és az utcákról, terekről belátható kertekben, balkonokon, teraszokon, stb. ízléses zöldfelületeket hoznak létre, és ezeket megfelelően gondozzák saját maguk és mindannyiunk örömére. 
A szakmai taggal kiegészült társadalmi zsűri minden hónapban bejárja a közterületeket, majd a tulajdonossal egyeztetve felveszi a versenybe a honlapon történő megjelenésre érdemesnek ítélt kerteket, területeket.

A verseny az alábbi kategóriákban folyik:
1. kertes házak (13+2 díjazott)
Kertes házak esetében a zsűri az utcafrontot vizsgálja, de figyelembe veszi a ház környékének általános rendezettségét, a növényzet ápoltságát és a belső udvarnak az utcáról is látható részét.
2. tömbházak (3+2 díjazott)


A lakók nevében a közös képviselő vállalhatja a megmérettetést a pályázó lakástulajdonosok számának megjelölésével. Az elbírálás során a zsűri az egész épület összhatását, azaz a balkonok, erkélyek virágosítását, valamint az előkertek tisztaságát, növényzetük ápoltságát vizsgálja.
3. Intézményekhez, vállalkozásokhoz, kereskedelmi egységekhez tartozó – a pályázó által gondozott – közterület (2+2 díjazott)
Ebben a kategóriában ugyancsak az összhatást vizsgálja a zsűri. Az adott intézményhez, szolgáltatóhoz tartozó külső és belső területek gondozottságát, a növényzet ápoltságát értékelik.
A nyertesek 2011. októberében – ünnepség keretében – vehetik át a kertészeti eszközökből, virághagymákból álló ajándékcsomagokat és a házak falán elhelyezhető „VIRÁGOS VÁROSÉRT” feliratú, kérésre házszámot is feltüntető egyedi táblákat. A városi honlapon megjelennek a kiválasztott kertek, közterületek: itt kategóriánként két közönségdíjra szavazhatnak a látogatók. A közönségdíjhoz el kell érni ötven szavazatot.
A honlapra zöldfelületeikkel felkerülhetnek, de a versenyből kizártak a képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal munkatársai.

Tegyünk meg mindent lakóhelyünk, környezetünk tisztaságáért és szépítéséért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése