2011. április 5., kedd

Többmilliós tartozások


Díjhátralékosok figyelmébe

Lassan vége a fűtési szezonnak, ami sajnos sokak számára napról-napra folyó küzdelem a tüzelőért.
Van, aki kivágja tüzelőjét szervezett körülmények között – pénzért – az erdőben, van, aki lakott területen, háza szomszédságában teszi ugyanezt. Őt néha megzavarja a rendőrség, hiszen cselekménye büntethető, emellett joggal dühös rá környezete. A gallyakat már nem szedi össze, nyilván siet. Van, aki nem fűt egész télen, hiszen tudja, elég lesz az alapdíjat is kifizetni. Tömbházakban működhet is az önkéntelen szolidaritás, kedvező elhelyezkedésű lakásban a szomszéd melege megakadályozhatja a fagypont elérését. Van, aki segélykerete terhére fát kér, van, aki legféltettebb ruhadarabjait is eltüzeli a télen.
Akadnak viszont sokan, akik nem spórolnak, nem fagyoskodnak, egyszerűen nem fizetnek, és ez nem csak a fűtésszámla-hátralékon jelenik meg. A bérlakások többségében jelentős vízdíjelmaradás is kimutatható. Az önkormányzat többféle módon segít a rászorulókon, de nem várható el, hogy a város magára vállalja az alacsony lakbérű ingatlanok lakásfenntartási költségeit (kivéve persze a tulajdonost terhelő javításokat, felújításokat). A polgármesteri hivatal munkatársai megkezdték a hátralékosok felszólítását: remélhetőleg minél többen elkezdik törleszteni felhalmozódott tartozásaikat, ugyanis nem tűrhető a vízdíjnál felhalmozódott 60 és a távhő díjban kimutatható 70 millió forintos elmaradás további növekedése.
Sőt, drasztikus csökkenést kell elérni a következő hónapokban.
Kérjük az érintetteket, hogy a lakásbérleti szerződések felbontásának elkerülése érdekében kezdjék meg mihamarabb tartozásaik befizetését.

MM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése