2011. április 25., hétfő

Segélykiáltás az Esztergomi Zeneiskoláért






Tisztelt Közönségünk!
Bizonyára nem kerülik el figyelmüket az esztergomi események!
Sajnálatos módon intézményünk, az alapfokú művészetoktatás – lévén nem kötelezően ellátandó feladat – nehéz helyzetbe került az adósságrendezési eljárás következtében.
A 83. éve működő, több, mint 400 növendéket oktató zeneiskola sorsa, fenntartása bizonytalanná vált. A képviselő-testületi döntés arról határozott, hogy e feladatot átadják a megyének, a megyei önkormányzat viszont – szintén nehéz anyagi helyzete miatt – várhatóan csak 2012. nyarán venne át bennünket a törvényi rendelkezéseknek megfelelően. Nem tudjuk, hogyan indulhat majd a zeneoktatás szeptemberben, mit hoz számunkra a jövő tanév, illetve az azt követő időszak!
Egyetlen megoldást látunk, mégpedig, hogy a zeneiskola Alapítványa társfinanszírozóként vállalja a további változatlan és önálló működés érdekében a finanszírozás egy részét. Tenné ezt a jövő tanév megkezdéséért, valamint a fenntartó kilététől függetlenül azért, hogy az intézmény továbbra is változatlanul működhessen.
Céljaink elérése érdekében folyamatosan támogatókat keresünk, illetve egy nagyszabású Jótékonysági Hangversenyt rendezünk neves művészek fellépésével:
2011. április 27-én 19 órakor
a Budapesti Kongresszusi Központban
A rendezvény fővédnöke dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára, további védnökei Tétényi Éva, Esztergom Város polgármestere, dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, valamint Ember Csaba a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének Elnöke.
A műsorban több jeles művész vállalt fellépést, támogatva így Zeneiskolánk ügyét:
Kocsis Zoltán – zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikusok karmestere
Kelemen Barnabás – hegedűművész
Tokody Ilona, Muskát András, Mikecz Kornél – énekművészek
Bálint János fuvolaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára
Velenczei Tamás – a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása
Andrejcsik István – énekművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára
Továbbá:         Kecskés Együttes
Duna Szimfonikus Zenekar – Deák András vezényletével
Konferanszié: Bíró Ildikó – a Budapesti Duna Palota igazgatója
                        Kautzky Armand – színművész
Az esten fellépnek zeneiskolánk tanárai, volt- és jelenlegi növendékei – köztük Konyicska Renáta zongorista, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója (Liszt: Esz-dúr zongoraverseny) –, valamint Vonós Zenekarunk is.

Szeretettel várjuk e hangversenyre Önt és kedves családját, ismerőseit!
Jegyvásárlásával és a koncerten való jelenlétével egy szép zenei élmény mellett a zeneoktatás fontosságát és az Alapítványt támogatja!

Köszönettel: Udvardyné Pásztor Ágnes igazgató




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése